Antena Căutare

Părinții au crezut că e o simplă păpușă, dar au fost îngroziți când au aflat ce pericol uriaș se ascunde înăuntru!

Experții au intrat în stare de alarmă după ce au descoperit ce pericol se ascunde în păpușile destinate copiilor! 

Experții au intrat în stare de alarmă după ce au descoperit ce pericol se ascunde în păpușile destinate copiilor!

O agenție federală din Germania a cerut părinților să distrugă păpușa vorbitoare Cayla, dacă o dețin în locuință, pentru că tehnologia inteligentă integrată în acest dispozitiv poate dezvălui date personale despre aceștia, scrie vineri BBC News în ediția electronică.

Avertizarea a fost transmisă de Agenția federală pentru rețele (Bundesnetzagentur), care se ocupă de supravegherea respectării legislației în domeniul telecomunicațiilor.

Cercetătorii susțin că hackerii pot folosi un dispozitiv nesecurizat care are capacitatea de a se conecta prin bluetooth la jucăria respectivă și să asculte ambiental ce se petrece în imediata apropiere a jucăriei, chiar atunci când copilul se joacă cu aceasta.

Producătorul jucăriei nu a comentat deocamdată pe marginea avertismentului emis de agenția federală germană.

Anterior, grupul care distribuie jucăria a menționat că au fost exemple izolate în ce privește atacarea informatică și preluarea controlului de către hackeri asupra jucăriei. Însă a dat asigurări că cei din conducerea companiei vor dezbate problema ridicată și probabil vor propune actualizarea softului care gestionează păpușa.

Însă, experții în securitate informatică au avertizat că această problemă nu a fost remediată.

Păpușa Cayla poate răspunde la întrebarea unui utilizator de pe internet. O vulnerabilitate în softul care gestionează păpușa Cayla a fost scoasă în evidență pentru prima dată în ianuarie 2015.

Au fost adresate mai multe plângeri din partea asociațiilor de consumatori din SUA și Europa.

Pe lângă vulnerabilitatea de soft prin care se poate asculta ce se petrece în interiorul locuinței acolo unde se află poziționată păpușa, un atac informatic asupra softului acesteia ar putea permite străinilor să vorbească direct copilului care se află în apropierea păpușii.

Potrivit legii germane, este ilegal să vinzi sau să deții un dispozitiv de supraveghere care este interzis. Încălcarea legii se pedepsește cu detenție de până la doi ani.

Această avertizare a agenției federale are loc după ce studentul Stefan Hessel, de la Universitatea din Saarland, a atras atenția asupra îngrijorărilor juridice legate de păpușa My friend Cayla. Hessel, citat de site-ul german Netzpolitik.org, a indicat că un dispozitiv care are bluetooth se poate conecta la microfonul păpușii și la sistemul de difuzare a sunetului pe o rază de 10 metri. Studentul susține că păpușa poate fi folosită de cineva care se află la o distanță de doar câteva ziduri pentru a spiona ce se întămplă în camera unde se află păpușa.

Un purtător de cuvânt al agenției federale germane a declarat pentru cotidianul Sueddeutsche Zeitung că păpușa Cayla poate fi catalogată drept ''dispozitiv de transmitere ascuns'' care este ilegal în conformitate cu legea telecom germană. ''Nu contează ce fel de obiect este — poate fi o scrumieră sau o alarmă de incendiu'', a mai spus acesta.

Germania are o legislație strictă în ce privește protecția împotriva supravegherii.

Sursa: Agerpres

Dovezile sunt mai mult decât clare! Guvernele lumii au ascuns asta în tot acest timp, dar adevărul a ieșit la iveală!... Săptămână grea se anunță! Runele nu mint niciodată! Pe tine ce te așteaptă?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x