Antena Căutare

Cine va fi prima femeie ”imprimată” pe bacnota de 20 de dolari? Eleanor, Rosa, Harriet sau Wilma?

În cazul în care platforma ”Women On 20s” va reuși să-l convingă pe președintele SUA, Barak Obama, să înlocuiască chipul lui Andrew Jackson de pe bacnota de 20 de dolari, una dintre cele patru femei importante din istoria Americii poate ajunge pe valorosul bilet

În cazul în care platforma ”Women On 20s” va reuși să-l convingă pe președintele SUA, Barak Obama, să înlocuiască chipul lui Andrew Jackson de pe bacnota de 20 de dolari, una dintre cele patru femei importante din istoria Americii poate ajunge pe valorosul bilet

Eleanor Roosvelt, Rosa Parks, Harriet Tubman sau Wilma Mankiller. Chipul uneia dintre aceste patru femei care au schimbat cursul istoriei s-ar putea regăsi pe bacnota de 20 de dolari, dacă platforma ”Women On 20s” reușește să-l convingă pe președintele SUA, Barak Obama, să-l ”înlocuiască” pe cel de-al șaptelea locatar de la Casa Albă, Andrew Jackson.

Primele trei femei au fost alese în urma votului a peste 256.000 de americani, ultima, Wilma Mankiller, lider Cherokee, a fost adăugată pentru puternicul sentiment al inițiatoarelor sondajului de a avea o indiancă între finaliste.

”Vreau să rămân în istorie drept o femeie liberă...pentru ca alete persoane să fie și ele, la rândul lor, libere”, declara Rosa Parks când lupta contra segregației rasiale din anii 50 din SUA. Peste șase decenii, primul președinte negru al SUA se așeza pe locul pe care Rosa refuza să-l ofere, în autobuz, unui cetățean alb.

Eleanor Roosvelt este faimoasă de două ori: Prima Doamnă cu cea mai lungă activitate din istorie, din 1933 până în 1945, și o activistă puternică pentru drepturile femeilor. Este celebră imaginea sa cu Declarația Universală a Drepturilor Omului în mână.

Harriet Tubman a luptat pentru libertatea afroamericanilor în timpul Războiului Civil din SUA, cu toate că fusese rănită, în adolescență, de cel care o ținea sclavă.

Wilma Mankiller a fost prima femeie aleasă drept lider al unei nații indiene în timpurile moderne. A ”domnit” 10 ani, între 1985 și 1995, și a inclus 300.000 de indieni Cherokee în programele de asistență sanitară sau educațională.

Inițiatorii proiectului speră să facă această schimbare înainte de 2020, când se împlinesc 100 de ani de la ratificarea celui de-al 19-lea Amendament al Constituției SUA, prin care s-a acordat femeilor dreptul de a vota.

RECORD spectaculos în România: Tu știi cum arată cea mai mare pască din lume?... Au fotografiat o BANCĂ non-stop și nu le-a venit să creadă ce au descoperit! Rezultatul e UIMITOR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x