Antena Căutare

Poker și macaua, acum jumătate de secol: Cum arată un set de cărți de joc, vechi de 500 de ani

Trei pachete de cărți de joc pictate manual, cu o vechime 500 de ani, sunt prezentate publicului în cadrul unei expoziții deschise din 20 ianuarie la New York, relatează DPA.

Trei pachete de cărți de joc pictate manual, cu o vechime 500 de ani, sunt prezentate publicului în cadrul unei expoziții deschise din 20 ianuarie la New York, relatează DPA, citat de Agerpres.

Două dintre pachete au fost realizate în Germania, iar unul în Olanda burgundă, acesta din urmă fiind, de altfel, singurul pachet complet prezentat.

Credit foto: www.metmuseum.org

Cărțile de joc pot fi admirate în cadrul expoziției "The World in Play: Luxury Cards 1430-1540", deschisă la The Cloisters, secțiunea Muzeului Metropolitan de Artă (Metropolitan Museum of Art) dedicată artei și arhitecturii de Europa medievală, până la 17 aprilie.

Astfel, vizitatorii vor putea admira 12 din cele 49 de cărți de joc rămase ale celui mai vechi pachet de cărți cunoscut până în prezent ("Stuttgart Cards", circa 1430), 6 cărți de joc din pachetul cunoscut sub denumirea de "Ambras Courtly Hunt Cards" (circa 1440) și pachetul complet de cărți denumit "The Cloisters Playing Cards" (circa 1470-1480).

Credit foto: www.metmuseum.org

Potrivit reprezentanților Muzeului Metropolitan de Artă, cărțile de joc expuse sunt într-o condiție prea bună pentru a putea fi asumat că s-a jucat vreodată cu ele.

Zodiacul egiptean îți dezvăluie ce se întâmplă cu tine în 2016! Te lovește norocul sau vei plânge cu lacrimi amare?... Aşa arată cele mai BETON cămine studenţeşti din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x