Antena Căutare

Misterul împăratului cu doi iriși în fiecare ochi. Mit sau adevăr?

Este vorba chiar despre unul dintre cei mai puternici oameni din istorie: Liu Ch'ung, împăratul Chinei. Bărbatul a rămas în istorie ca fiind un tiran, iar înfățișarea îl ajuta foarte mult. Era înalt și părea că are patru ochi din cauza celor doi iriși în fiecare glob ocular.

Este vorba chiar despre unul dintre cei mai puternici oameni din istorie: Liu Ch'ung, împăratul Chinei. Bărbatul a rămas în istorie ca fiind un tiran, iar înfățișarea îl ajuta foarte mult. Era înalt și părea că are patru ochi din cauza celor doi iriși în fiecare glob ocular.

Se pare că acesta ar fi suferit de o boală, denumită "Pupula Duplex". Aceasta nu este definită în medicină, dar este explicată ca fiind o anomalie extrem de rară, care se manifestă prin dezvoltarea a doi iriși, două cornee şi două retine, pe fiecare din cei doi globi oculari.

Nu se cunosc cauzele acestei afecțiuni și nici alte persoane care să fi suferit de această boală.

Din cauza înfățisării sale, oamenii îl considerau pe Liu Ch’ung ca fiind întruchiparea diavolului. Avea ochii albaștri și reci, statura înaltă și maxilarul pătrat. Aceste trăsături erau considerate anormale pentru un om și asociate cu tirania de care dădea dovadă.

Mai mulți experți în medicină din SUA, spun că Pupula Duplex este doar un mit. Însă, cazul a stârnit atenția și altor specialiști, hotărâți să studieze anomalia. Aceștia au stabilit că o persoană care suferă de acestă boală are deficiențe de vedere și mai ales de focalizare a unui obiect.

Cazul împăratului Chinei rămâne unul dintre cele mai bizare ale lumii.

Ce au găsit în gura acestui pește întrece orice imaginație: "Era încă viu. Nu ne-a venit să credem așa ceva"... Și ție ți s-a furat sandvișul din frigiderul de la locul de muncă? INVENȚIA unui japonez va ține ”hoții de mâncare” depa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x