Antena Căutare

Poveștile „nebune” ale televiziunii. Revedere cu Mickey Mouse după... șapte ani!

Pe lângă pagubele materiale și umane uriașe, cel de-al Doilea Război Mondial a fost cauza celei mai neobișnuite întâmplări din istoria televiziunii

Pe lângă pagubele materiale și umane uriașe, cel de-al Doilea Război Mondial a fost cauza celei mai neobișnuite întâmplări din istoria televiziunii.

1 septembrie 1939. Amiază. Copiii familiilor prospere din Marea Britanie urmăreau cu sufletul la gură poveștiile desenate ale lui Walt Disney cu Mickey Mouse difuzate de BBC. Se amuzau teribil și pentru ei amenințarea războiului nu era decât o poveste urâtă bună de spus în noaptea de Halloween. Numai că în realitate lucrurile stăteau altfel. Mult mai grav. Trupele Germaniei hitleriste călcaseră pe tărâm polonez și era clar pentru toată planeta că ceva teribil urma să se petreacă.

În acea amiază de septembrie vestea invaziei naziste s-a propagat cu repeziciune, iar șefii celui mai respectabil post de televiziune din regat au făcut ceva ce părea inacceptabil. Au oprit emisia. Ca o ironie a sorții, chiar în acel moment, Greta Garbo, transformată în desen animat de năstrușnicul Walt spunea următoarea replică: „Oh, mulțumesc! Și acum pleacă acasă!”. Apoi NEGRU. Așa cum au fost și următorii ani pentru întreaga omenire. Ani în care nimeni nu și-a mai amintit despre acel episod care întristase sute, poate mii de copii și care avea să anunțe începutul conflictului mondial.

Numai că profesioniștii de la BBC nu au uitat că lăsaseră ceva neterminat și pe 7 iunie 1946, la aproape șapte ani de la momentul întreruperii emisiei, au reluat programul de desene animate chiar de-acolo de unde rămăsese. Nimeni nu știe cu exactitate câți dintre cei care au fost martorii scenei din 1 septembrie 1939 au văzut continuarea șapte ani mai târziu, însă istoria a consemnat acest eveniment ca fiind cea mai lungă întreurpere a unei emisii tv.

Galerie FOTO înainte și după! Cum arată scenele din filme, fără efecte speciale... A născut cel mai mare bebeluș din țară! Cel mic are șase kilograme, dar nu vei ghici cât are mama acestuia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x