Antena Căutare

Regretatul Sebastian Papaiani, despre copilăria petrecută ''într-un cartier, plin de țigani, dar țigani cu care puteai să fii prieten...''

Regretatul Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Pitești, în familia unui negustor grec, proprietar al mai multor imobile.

Regretatul Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Pitești, în familia unui negustor grec, proprietar al mai multor imobile. Deşi a văzut lumina zilei într-o familie cu posibilităţi, Papaiani a trăit într-un cartier marginal al oraşului, la periferie.

Și-a petrecut copilăria, după cum declara într-un interviu, ''într-o lume modestă, într-un cartier paralel cu Costache Negri, unde era plin de țigani, dar țigani cu care puteai să fii prieten...''. Tatăl său, Alecu Papaiani, grec de origine — Papayannis fiind proprietarul unei curți, undeva în mărginimea Piteștiului în care erau apartamente de două cămăruțe, închiriate de coșari, geambași, lustragii etc.

Fascinat de circ şi ajutat de o fostă Miss România

Alături de prietenii lui din cartier, copilaşi de rromi, Papaiani Junior era fascinat de circul ce venea în cartier și de filmele ce rulau în acei ani, iar John Wayne și Johnny Weissmuller erau preferații lui.

La 17 ani, Sebastian se angajează contabil la un oficiu farmaceutic, joacă teatru de amatori, îndrumat de fosta Miss România 1936, Crina Cojocaru, care îl determină să treacă peste multe obstacole și să devină actor.

A murit la 80 de ani

Actorul Sebastian Papaiani a murit astăzi după o îndelungă suferință. Artistul era internat într-o clinică de recuperare după ce la sfârșitul lunii mai a fost găsit căzut de soție, după ce i s-a făcut rău în baie. Actorul în vârstă de 80 de ani s-a lovit la cap, a suferit o pareză la piciorul stâng și avea dificultăți de vorbire, starea lui fiind imprevizibilă.

Nu e poveste pescărească! Cum a salvat Justin Bieber un pescar din ghearele unui urs: "Era o namilă de 600 de kilog... Părintele Arsenie Boca: "Pentru menținerea sănătății, femeia are nevoie de combustibil masculin, care se poate obți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x