Antena Căutare

Români în America: O experiență ilustrată în mai multe volume

Profesorul Dan Fornade a lansat in mijlocul comunitatii romanesti din New York unul dintre numeroasele volume ale Enciclopediei Ilustrate -"Romanii din New York"


Profesorul Dan Fornade a lansat in mijlocul comunitatii romanesti din New York unul dintre numeroasele volume ale Enciclopediei Ilustrate -"Romanii din New York".

Este o carte ce face parte din Enciclopedia ilustrata a romanilor din strainatate, o lucrare de referinta si de amploare ce trateaza viata si cultura romanilor din diaspora, avand capitole legate de istoricul, institutiile, presa si personalitatile romanilor din strainatate,cu volume separate pe zone geografice (America, Europa, Asia-Australia) sau pe domenii de activitate (stiinta, literatura ,arta, muzica, religie).

Dan Fornade s-a nascut in 1951 la Timisoara, a absolvit Facultatea de Filologie, sectia romano- engleza, Universitatea "Vasile Parvan" din Timisoara(1978).

Începand din 1986, este profesor de limba engleza in cadrul Comisiei Scolilor Catolice din Montreal, Director-fondator al revistei Luceafarul romanesc, Fondator al sectiei Perioadice a Bibliotecii Centrului Cultural Roman din Montreal.

Foto: Cristian Tudor

WOW! Invenţia asta ne scăpa de grija obiectelor de valoare atunci când suntem la plajă!... Haina îl face pe om!? Află la expoziția în cadrul căreia ai ocazia să vezi cum se îmbrăcau oamenii în urmă cu șase secol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x