Antena Căutare

Sărbătoare mare pentru credincioși: Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Ce nu ai voie să faci astăzi. Este mare păcat

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt sărbătoriți împreună în calendarul creștin ortodox la 29 iunie.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt sărbătoriți împreună în calendarul creștin ortodox la 29 iunie. Sfântul Apostol Petru avea numele de Simon pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a schimbat cu numele de "Chifa".

Sfântul Petru locuia în Capernaum și era de meserie pescar, fiu al pescarului Iona și frate al Sfântului Apostol Andrei. L-a cunoscut pe Iisus prin fratele său Andrei, cel dintâi chemat la apostolat. Petru a mărturisit public, în Cezareea Philippi, că Iisus este Mesia (Matei 16, 16-17).

Sfântul Apostol Petru, cu voia lui Dumnezeu, a fost lăsat să se lepede de trei ori de Hristos, în vremea Sfintelor Sale Patimi. Trei sunt motivele pe care părintele Ilie Cleopa le arată ca fiind întemeiate pentru această cădere a Sfântului Petru: pentru a se smeri mai mult, pentru a plânge mai cu amar în toată viața sa, așa cum arată Sfântul Evanghelist Matei:

"Și Petru și-a adus aminte de cuvântul lui Iisus, care zisese: Mai înainte de a cânta cocoșul, de trei ori te vei lepăda de Mine. Și ieșind afară, a plâns cu amar" (Matei, 26, 75). Cea de-a treia pricină este că durerea și dragostea pentru Hristos au mărit mila Sfântului Petru pentru cei păcătoși.

După Pogorârea Duhului Sfânt, Sfântul Petru, cu nespusă râvnă și cu putere de sus, lepădând frica și aruncând vălul îndoielii, a fost cel dintâi care a vestit poporului evreu pe Iisus Hristos, Cel răstignit și Înviat (Faptele Sfinților Apostolilor, cap. 2). Sfântul Petru a suferit moartea martirică la Roma.

Sfântul Apostol Pavel se numea înainte Saul, fiind evreu din seminția lui Veniamin, zelos apărător al Legii Vechi și aprig prigonitor al Bisericii lui Hristos. După convertirea de pe drumul Damascului, Sfântul Apostol Pavel a propovăduit cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos în timpul celor trei călătorii misionare ale sale atât printre cei de un neam cu el, dar mai ales printre cei de alt neam: în Grecia, Atena, Corint, Asia, Macedonia până la Roma.

De aceea, Sfântul Pavel a fost numit "Apostol al Neamurilor". A fost martirizat la Roma prin decapitare, în aceiași zi cu Sfântul Apostol Petru, în 29 iunie 67.

Caz real în Statele Unite ale Americii. Un papagal ar putea fi chemat în boxa martorilor... Berbeci, toată lumea vă invidiază pentru farmecul vostru! Primiți vești excelente pe plan sentimental. Horoscopul zilei ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x