Antena Căutare

SECRETUL tinereții veșnice! Aceasta este prima femeie care nu va îmbâtrâni niciodată. Studiu revoluționar: "Vom scrie istorie"

Elizabeth Parrish, director general al Bioviva USA Inc, susţine că este prima persoană din lume care nu va fi afectată de efectele îmbătrânirii naturale. Se pare ca aceasta ar urma un tratament genetic, în laboratoarelor companiei pe care o conduce.

Elizabeth Parrish, director general al Bioviva USA Inc, susţine că este prima persoană din lume care nu va fi afectată de efectele îmbătrânirii naturale. Se pare ca aceasta ar urma un tratament genetic, în laboratorul companiei pe care o conduce.

Tratamentul a are drept scop stoparea proceselor de epuizare a masei musculare şi a celulelor stem apărute odată cu înaintarea în vârstă, scrie descopera.ro. Dacă rezultatele vor fi cele scontate, specialiştii Bioviva USA Inc ar putea revoluționa lumea științifică.

,,Metodele terapeutice utilizate la ora actuală aduc foarte puţine beneficii persoanelor care suferă de boli apărute odată cu înaintarea în vârstă. Progresele făcute în domeniul biotehnologiei ne pot permite să îmbunătăţim această situaţie, iar dacă tratamentul conceput de noi se va dovedi a fi eficient înseamnă că vom scrie istorie", susţine Elizabeth Parrish.

Telomerii sunt segmente de ADN situate la capetele fiecărui cromozom liniar. Ele acţionează asemenea unor ,,amortizoare" pentru materialul genetic supus procesului de degradare apărut odată cu înaintarea în vârstă. În timpul diviziunii celulare, telomerii se scurtează atât de mult, încât nu mai pot proteja cromozomii, iar aceştia devin nefuncţionali. Acesta este motivul pentru care noi îmbătrânim, se explică pe site-ul sciencealert.com

Pentru a vedea dacă tratamentul dă roade, specialiştii au calculat lungimea telomerilor din celulele albe ale pacientei (aşa-numitele ,,limfocite T"). Astfel, s-a luat în considerare faptul că telomerii care aveau o lungime mare indicau prezenţa ,,celulelor tinere".

Cercetătorii au comparat frecvenţa cu care apar aceste celule la persoane având o vârstă de 44 de ani (vârsta lui Elizabeth) cu cea a pacientei şi au aflat că perioada de scurtare a telomerilor din celulele ei fusese inversată cu 20 de ani.

Surse: descopera.ro, sciencealert.com

Lumea medicală este șocată! Acest călugăr shaolin a rezistat trei zile în ulei încins - VIDEO... Berea cu același gust de pe vremea lui Iisus Hristos. Din ce e făcută și de unde o poți cumpăra - VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x