Antena Căutare

Și-a schimbat sângele de 47 de ori și a văzut moartea cu ochii! Constantin Cozmenco, românul care a intrat în iadul de la Cernobîl, declarații cutremurătoare: "Am văzut oameni pe care îi înăbuşa sângele. Își scuipau dinții pe jos"

A intrat în iadul de la Cernobîl, la câteva ore de la explozie, şi este singurul care a ieşit în viaţă.*** Astăzi, Constantin Cozmenco trăieşte în România. Are 63 de ani, două transplanturi de măduvă şi povesteşte că i s-a schimbat sângele de 47 de ori. Acum trei decenii, a mers să măsoare radioactivitatea. Este singurul supravieţuitor din echipa sa de intervenţie.

Constantin Cozmenco era maior cand a primit ordinul. Prima dată a văzut moartea din elicopter. Constantin Cozmenco isi aminteste ca avea 76 de oameni în subordine când a intrat în zona ucigaşă. Si ca, la 6 ore după explozia reactorului, de acolo.a ieşit viu.doar el.

"Eu am văzut mulţi oamenii cărora li se făcea rău. Îi înnăbuşa sângele. Se învârtea capul. Vărsau. Le picau dinţii. Scuipau jos şi le picau dinţii", își amintește bărbatul.

Şi-a refăcut complet dantura, a trecut prin două transplanturi de măduvă şi povesteşte ca i s-a schimbat sângele prin transfuzii de 47 de ori. Constantin Cozmenco a stat în spitale timp de 8 ani.

Este expert în măsurarea radioactivităţii. Ştia foarte bine ce înseamnă acel accident. Avea timp de expunere de 30 de secunde. Apuca să ia o roabă cu deşeuri şi să o scoată afară. Apoi intra din nou. În tot acest timp, lumea, în jurul lui, se prăbuşea.

"Când te uiţi că îl duce pe unul acoperit cu un cearşaf, îl duce pe altul, pe al treilea, pe al patrulea şi te gândeşti că de grabă vine rândul meu", povestește Constantin Cozmenco.

28 de oameni au murit, oficial, în urma exploziei de la Cernobîl. Şi despre anii, deceniile care au urmat, se spune ca au luat mii de vieţi.

Rugăciunea către Sfântul Dumitru, care face minuni: "Binecuvântează-mă pe mine, să mă pot împotrivi greutăţilor&quo... Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional! Omul care a rămas intact, la o sută de ani de la moarte. Trupul conservat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x