Antena Căutare

SUA au vrut sa arunce in aer LUNA pentru a castiga Razboiul Rece

In urma cu mai bine de 50 de ani, Statele Unite ale Americii planuiau sa declanseze o explozie nucleara pe Luna, pentru a castiga Razboiul Rece.

Lansarea primului satelit de catre Uniunea Sovietica, a facut ca SUA sa se gandeasca serios la un astfel de plan, pentru a-i intimida pe rusi si pentru a-si demonstra suprematia in lume. Proiectul secret al Agentiei Spatiale Americane (NASA) s-a numit "Studierea posibilitatii unui zbor de cercetare pe Luna” sau "Proiectul A119" si era condus de Carl Sagan.

O racheta care transporta o bomba cu hidrogen urma sa fie lansata de pe Pamant, in 1959, avand Luna ca tinta. Insa, din cauza greutatii prea mari, aparatul nu s-a putut desprinde de la sol. Planul era ca impactul sa se produca in partea vizibila a Lunii, in asa fel incat norul-ciuperca sa fie luminat de soare si vizibil de pe Pamant. Bomba avea sa fie la fel de mare ca cea de la Hiroshima.

Totusi, Pentagonul a renuntat la proiect, deoarece racheta ar fi putut avea consecinte grave asupra omenirii.

Intregul plan a fost dezvaluit de fizicianul Leonard Reiffel, care a fost implicat in proiect, intr-un interviu acordat in anul 2000.

Oficialii americani nu au vrut sa comenteze cazul.

Doi instalatori americani au gasit o comoara sub dusumea. 12 borcane pline cu praf de aur... Cel mai mare mall din lume va fi construit in Dubai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x