Antena Căutare

Scriitoarea belarusă Svetlana Alexievici a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură

Scriitoarea belarusă Svetlana Alexievich a câștigat joi Premiul Nobel pentru Literatură 2015 pentru "scrierile ei polifonice, un monument închinat suferinței și curajului în vremurile noastre", conform comunicatului dat publicității de Comitetul Nobel de la Stockholm.

Scriitoarea belarusă Svetlana Alexievich a câștigat joi Premiul Nobel pentru Literatură 2015 pentru "scrierile ei polifonice, un monument închinat suferinței și curajului în vremurile noastre", conform comunicatului dat publicității de Comitetul Nobel de la Stockholm, notează Agerpres.

Născută în Ucraina dintr-un tată belarus și o mamă ucraineană, Svetlana Alexievich, 67 de ani, s-a stabilit în Belarus și era favorita cercurilor literare și a caselor de pariuri pentru acest premiu. Ea a fost jurnalist corespondent la Minsk, unde a colaborat cu cele mai importante ziare.

Stilul ei literar polifonic, care propune un colaj de voci umane compus cu atenție, este evidențiat de cărți de proză precum "Černobyl'skaja molitva" — 1997 (Voices from Chernobyl: The Oral History of a Nuclear Disaster), "Cinkovye mal'čiki" — 1990 (Zinky Boys — Soviet voices from a forgotten war), un portret al războiului susținut de URSS în Afganistan în 1979 și 1989, sau "Vremja second chend" — 2013 ('Second-hand Time: The Demise of the Red (Wo)man').

VIDEO: S-a deghizat în Hitler şi a plecat la…plimbare prin Germania! Cum au reacţionat oamenii când l-au văzut... O fetiță a întrerupt parada militară și toți au izbucnit în lacrimi de emoție! Moment memorabil ce arată că dragostea nu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x