Antena Căutare

"Tata era violent și, când venea acasă, mă căuta. De frică, săream în apă. Stăteam și două minunte, la fund". Bărbatul care sfidează moartea și înoată cu Piranha. Petrece peste 12 ore în apă, zilnic

"Apa ucide oamenii, dar nu și pe mine. Sunt jumătate animal". La 61 de ani, Martin Strel este cel mai impresionant înotător al lumii. Deşi nu pare la prima vedere, bărbatul a intrat în Guinness Book. Este, până în prezent, singurul pământean care şi-a propus să înoate de-a lungul tuturor fluviilor importante ale planetei. Şi, în mare parte, a reuşit.

"Apa ucide oamenii, dar nu și pe mine. Sunt jumătate animal". La 61 de ani, Martin Strel este cel mai impresionant înotător al lumii. Deşi nu pare la prima vedere, bărbatul a intrat în Guinness Book. Este, până în prezent, singurul pământean care şi-a propus să înoate de-a lungul tuturor fluviilor importante ale planetei. Şi, în mare parte, a reuşit.

Doar doi oameni au reușit să străbată întreaga Dunăre înotând. Slovenul Strel, care în anul 2000 a reuşit să ajungă la final, în 58 de zile, ajutându-se de costumul de neopren şi de labele de înot. În 2006, canadianca Mimi Hughes, avea să înoate acelaşi parcurs. S-a folosit şi ea de costumul de neopren, dar a renunţat la labele de înot, ajungând la final, după 90 de zile.

De asemenea, înotătorul a reuşit să parcurgă întregul Mississipi în 68 de zile, iar Amazonul în 66 de zile. De-a lungul carierei sale, sportivul a trecut prin multe momente dificile, fiind la un pas de a-şi pierde viaţa. Însă, unul dintre ele, pe care îl va ţine minte până va închide ochii este cel în care a fost atact de un grup de peşti Piranha, în Amazon.

Martin Strel deţine patru alte recorduri omologate în Guiness Book, pentru înot continuu de-a lungul cursurilor de ape. Astfel, a devenit unul dintre cei mai importanţi înotători din istorie, chiar dacă numele său nu are nicio legătură cu olimpiadele sau campionatele mondiale de înot.

Născut în Mokronog, Slovenia, a învăţat singur să înoate la vârsta de 6 ani, pe când se scălda în joacă în apele unui mic râu din apropierea casei părinteşti. De multe ori, apa era salvarea lui. Crescând cu un tată violent, copilul de atunci sărea în apă şi stea acolo ascuns pentru a scăpa de ieşirile acestuia. Bărbatul mărturiseşte că stătea chiar şi câte două minute sub apă, de frică.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Viaţa mea este foarte legată de apă. Scopul meu este de a trage un semnal de alarmă şi de a sensibiliza planeta. Nu ştiu totul, dar ştiu multe — cred că sunt unul dintre oamenii din această lume care ştie cel mai bine ce se întâmplă cu apa, în zilele noastre. Prioritatea mea este să văd peştii fericiţi, înotând în apa", povesteşte Martin Strel.

În ciuda vârstei sale şi a bolilor pe care le-a căpătat din cauza înotului, "Regele Râurilor", cum a fost supranumit, îşi plănuieşte deja şi alte maratoane

Revoluție în medicină! Un accident l-a paralizat de la gât în jos, iar acum a reușit să-și miște mâinile cu ajutorul gân... 10 concurenți ai unui reality show NU au fost anunțați că emisiunea s-a anulat. Au mai rămas în sălbăticie șase luni: nu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x