Antena Căutare

Trei experimente ştiinţifice la care oamenii au fost supuşi fără să ştie! De la controlul minţii până la radiaţiile umane.

Dorinţa de cunoaştere a dus în timp la abuzul oamenilor, savanţii au uitat de moralitate şi spiritul uman făcând experimente pe oameni fără ca aceştia măcar să ştie. Mai jos vă prezentăm trei cazuri de acest gen şi efectele acestora.

Dorinţa de cunoaştere a dus în timp la abuzul oamenilor, savanţii au uitat de moralitate şi spiritul uman făcând experimente pe oameni fără ca aceştia măcar să ştie. Mai jos vă prezentăm trei cazuri de acest gen şi efectele acestora.

Exp erimentul radiaţiilor umane

În 1995, preşedintele Bill Clinton şi-a prezentat scuzele privind un experiment cu radiaţii iniţiat de guvernul Statelor Unite ale Americii, după cel de-Al Doilea Război Mondial. În cadrul experimentului, subiecţii au fost expuşi uraniului, plutoniului, americiului şi altor substanţe radioactive pentru a determina cum afectează corpul uman.

În acea perioada, oficialii şi-au justificat experimentele afirmând că sunt în interesul naţiunii. În cadrul experimentelor, persoanele bolnave de cancer erau expuse radiaţiilor sub pretextul că acesta ar fi un tratament pentru afecţiune. În cadrul altui experiment, victimele accidentelor de maşină erau injectate cu plutoniu.

Proiectul MK Ultra

Între anii 1953 şi 1964, CIA a realizat peste 130 de experimente de control al minţii. Experimentele secrete au fost publicate la 10 ani de la terminarea lor. Printre subiecţi se numărau dependenţi de heroină care au luat parte experimentului LSD, aceştia crezând că vor primi mai multă heroină la sfârşitul testelor. Detalii privind experimentul au fost în mare parte distruse în 1973.

Henrietta Lacks

Timp de zeci de ani, celulele lui Henrietta Lacks au fost mult mai cunoscute decât aceasta. Celulele sale cunoscute în prezent ca "celule HeLa", au fost colectate în 1951 fără consimţământul acesteia, dintr-o tumoare canceroasă pentru care a primit tratament în cadrul spitalului John Hopkins. Lacks a murit, dar celulele sale au continuat să trăiască şi să se multiplice în afară corpului sau. Din acel moment, au început să fie reproduse de sute de ori şi au devenit o parte integrată din cercetările medicale. Fără celuele HeLa, omenirea nu ar fi avut în prezent vaccinul împotriva poliomielitei.

Un american face ca toate orătăniile: când cocoș, când cățeluș, când motan. Îl vom vedea în următorul sezon la „iUmor”?... Omul care a donat 333 de litri de sânge s-a retras! Frans Hollander „s-a pensionat” la limită de vârstă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x