Antena Căutare

Un bătrân din Anglia a făcut o descoperire inedită: o coroană din aur, veche de 2000 de ani! "Nu m-am aşteptat să fie atât de valoroasă"

Un englez a avut parte de o surpriză valoroasă, scrie presa britanică. Bărbatul a găsit într-o cutie de carton o coroană din aur, veche de aproximativ 2000 de ani, iar obiectul urmează să fie scos la licitație, notează Huffington Post.

Un bătrân din Anglia a făcut o descoperire inedită: o coroană din aur, veche de 2000 de ani! "Nu m-am aşteptat să fie atât de valoroasă" Galerie
| Daily Mail

Un englez a avut parte de o surpriză valoroasă, chiar în propria, scrie presa britanică. Bărbatul a găsit într-o cutie de carton o coroană din aur, veche de aproximativ 2000 de ani, iar obiectul urmează să fie vândut, notează Daily Mail.

Se pare că omul nu avea idee de comoara pe care o avea în propria casă și pe care, cel mai probabil, a moștenit-o de la bunicul său, colecționar de obiecte antice.

"Am moştenit de la el o mulţime de lucruri, însă am pus acest obiect de o parte pentru că nu credeam că este important. Recent, am decis că trebuie să fac ordine printre lucruri şi să apelez la specialişti pentru a evalua unele dintre ele. Coroana este foarte frumoasă, însă nu m-am aşteptat să fie atât de valoroasă. Am fost entuziasmat şi, în acelaşi timp, neîncrezător când mi-au spus ce reprezintă ea de fapt", a spus proprietarul obiectului.

Evaluatorii care au analizat cu atenție coroana spun că aceasta ar fi fost realizată în Grecia, în jurul anului 300 î.Hr și reprezintă, fără îndoială, un obiect extrem de prețios și în zilele noastre.

,,În momentul în care proprietarul a luat coroana de aur dintr-o cutie de carton ponosit umplută cu hârtie, mi-a stat inima în loc. Când m-am dus la cabană, ultimul lucru la care mă aşteptam era să descopăr acolo o bijuterie antică. Este foarte dificil să datezi un obiect de acest tip. Stilistic, el aparţine unui grup rar, databil în perioada elenistică. Forma sa poate indica faptul că a fost făcut în nordul Greciei. Coroana are un diametru de aproximativ 20 de centimetri şi cântăreşte circa 100 de grame. Este aur curat, prelucrat manual", a explicat Guy Schwinge, unul dintre specialiştii prezenţi la faţa locului.

Un obiect similar cu acesta a fost achiziţionat pentru suma de 200.000 de lire sterline, în cadrul unei licitaţii organizate în anul 2012. Coroana de aur găsită recent urmează şi ea să fie vândută.

Zodia care nu suportă minciuna! O minți, o pierzi pentru totdeauna!... Fericirea noastră depinde și de ele! Topul alimentelor care te ajută să fii mereu cu zâmbetul pe buze!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x