Antena Căutare

Un fenomen misterios bagă oamenii în sperieţi! Nimeni nu găseşte o explicaţie sigură: "Trebuie să plecăm de aici"

Un nou crater uriaș, cu un diamentru de 20 de metri și o adâncime de până la 30 de metri, a apărut în Siberia, în regiunea Novokuznetsk, provocând panică în rândul localnicilor. Aceştia se tem că le-ar putea înghiți casele.

Un nou crater uriaș, cu un diamentru de 20 de metri și o adâncime de până la 30 de metri, a apărut în Siberia, în regiunea Novokuznetsk, provocând panică în rândul localnicilor. Aceştia se tem că le-ar putea înghiți casele.

Misterioasa dolină (depresiune cu aspect de pâlnie formată prin dizolvarea unor roci solubile) a fost reperată pentru prima dată de Rinat Sharifullina, localnic a cărui casă este la numai 100 de metri de locul în care a apărut craterul. El dă vina pentru acest fenomen pe lăsarea pământului din tunelurile miniere abandonate care șerpuiesc în adâncurile solului din această zonă.

"Trebuie să plecăm de aici", a declarat presei locale Natalia, soția lui Rinat. "Există sub grădina noastră mine închise în anii 1990", a explicat aceasta.

Experții fac investigații pentru a descoperi dacă acest crater a fost cauzat într-adevăr de un colaps al unei galerii vechi de mină și dacă s-ar putea produce în viitor mai multe cratere. Acest fenomen a apărut la câteva săptămâni după ce un alt grup de cratere misterioase a atras atenția asupra Siberiei. În luna februarie, aproximativ 20 de mici doline au apărut în jurul uneia gigantice umplute cu apă, informează agerpres.ro.

Nu există o certitudine cu privire la ceea ce a cauzat apariția acestor cratere. Geologii spun că cel mai probabil motiv este emisia de metan produsă din topirea permafrostului (soluri înghețate tot timpul anului la o adâncime între 20 și 1.500 de metri) cauzată de încălzirea globală.

Metanul este un gaz foarte inflamabil, iar localnicii sunt sfătuiți să evite folosirea focului în apropierea craterelor. Acest fenomen face ca un astfel de loc să fie periculos pentru echipele de oameni de știință care studiază craterele formate.

Sursa: agerpres.ro

TOPUL celor mai fericite ţări de lume: Rezultatul raportului e surprinzător! Eşti curios să vezi pe ce loc se află Român... Greşeala uriaşă pe care o faci atunci când bei alcool! Multe persoane pică în capcană, dar puţine ştiu la ce pericol se ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x