Antena Căutare

Un fotograf a surprins mai multe imagini, de la o cursă de Formula 1, cu o cameră veche de 104 ani. Rezultatul este spectaculos!

Pasiunea pentru fotografie şi pentru sport pot merge mâna în mână, uneori, mai ales când una te ajuta să o descoperi pe cealaltă. Dacă a existat vreodată un sport care să necesite o fotografiere rapidă, cursa de Formula 1 este aceea. Fotograful Joshua Paul are o pasiune fascintata, pe care o dezvoltă într-un mod cu totul și cu totul special. 

Pasiunea pentru fotografie şi pentru lumea sportului pot merge mâna în mână, uneori, mai ales când una te ajută să o descoperi pe cealaltă. Dacă a existat vreodată un sport care să necesite o fotografiere rapidă, cursa de Formula 1 este aceea. Fotograful Joshua Paul are o pasiune fascinantă, pe care o dezvoltă într-un mod cu totul și cu totul special.

În loc să folosească o cameră de top pentru a capta imagini din timpul curselor, Paul alege să facă fotografiile folosind un Graflex 4x5, vechi de 104 de ani . Fotograful are un ochi incredibil de atent la detalii, pentru că, spre deosebire de camerele moderne care pot înregistra până la 20 de cadre pe secundă, Graflex-ul său din 1913 nu poate face decât 20 de fotografii în total. Din acest motiv, fiecare imaginea pe care o ia trebuie să fie gândită cu atenție și acest lucru reiese și din seria frumoasă de fotografii, prezentată în galeria de mai sus.

Paul a fost inspirat să surprindă cursele F1 cu Graflex, după ce a văzut o revistă din 1969 care conținea imaginile anului de la Indy 500, una dintre cele mai prestigioase evenimente din calendarul motosportului. Observând că fotograful a tras fotografiile neclare și fără să focuseze, în mod intenţionat, a încercat să recreeze această tehnică. Astfel, a început cu cursa F1 de la Grand Prix-ul spaniol din 2013 şi, acum, este atât de pasionat de sport, încât a lansat chiar şi o revistă numită Lollipop, dedicată entuziaștilor Grand Prix.

NASA a făcut un anunț oficial: „Putem pleca de pe PĂMÂNT”. Au fost descoperite zece planete pe care omenirea s-ar putea ... Harrison, șase ani: ”Moartea ne va despărți curând, dar voi fi întotdeauna cu tine”. Diagnosticată cu cancer în fază ter...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x