Antena Căutare

”Vai, a ieşit ţiganca la tablă!”, cuvintele care au ambiționat-o încă de mică! Abandonată de mamă, fata cu ochi albaștri a cucerit Marea Britanie

 ”Vai, a ieşit ţiganca la tablă”, sunt cuvintele Perlei Scripcariu, tânăra de etnie rromă care, în urmă cu doi ani, oferea României cea mai frumoasă lecție: de ambiție, de curaj, de omenie.

”Vai, a ieşit ţiganca la tablă”, sunt cuvintele Perlei Scripcariu, tânăra de etnie rromă care, în urmă cu doi ani, oferea României cea mai frumoasă lecție: de ambiție, de curaj, de omenie.

Perla s-a născut în '96, într-un sat din județul Botoșani. Părinții n-au vrut-o, așa că, abandonată fiind, a ajuns în brațele unei mătuși, care i-a dat o șansă la o viață normală. N-a scăpat, însă, de problema etniei.

Perla a terminat cu brio un liceu de elită din Botoşani și a devenit un model pentru comunitatea țigănească din care face parte, fiind acceptată la cinci universităţi de top din Marea Britanie, scrie Adevărul.

”Nu există soartă potrivnică. Există doar lipsă de ambiţie şi complacere într-un mediu care îţi pare mereu ostil”, spunea, în urmă cu doi ani, imediat după ce a terminat liceul, Perla.

”M-am lovit de situaţii discrimatorii, încă de când eram mică. Unii copii cu care mă jucam mă respingeau, spunând că sunt ţigancă. Chiar şi când aveam rezultate bune la scoală, erau remarci ironice de genul: ”Vai, a ieşit ţiganca la tablă, ştie ea mai bine!”. Ei se aşteptau ca, fiind de etnie romă, să nu fiu la acest nivel, să nu fac lucrurile ca toţi ceilalţi. Dar lucruile acestea nu m-au doborât. Nu m-am închis în carapacea mea, să mă justific că nu pot face lucrui fiindcă sunt discriminată. Din contră, m-au ambiţionat. M-au făcut să-mi doresc şi mai mult. Am muncit şi mai mult pentru ceea ce-mi doream”, povestea Perla.

Visul Perlei, încă din copilărie, a fost să urmeze o universitate în Marea Britanie. A reușit să intre cu brio la cinci dintre ele, dovedind încă o dată că ”secretul succesului” în viață nu ține de etnie sau de culoarea pielii.

A ales Universitatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Politice, din Birmingham, unde este acum studentă. Are un mare vis, acela de-a lucra la Consiliul Europei.

Fata cu ochi albaștri a reușit să-și demonstreze ei că visul și ambiția de a reuși sunt mai presus de răutățile celor din jur. ”Vai, a ieşit ţiganca la tablă”, sunt vorbe care nu se uită, însă, țiganca și-a atins scopul: acela de a fi împlinită.

Credit foto: Adevărul

VIDEO! Bilet de 21.000 dolari, la clasa I! Cum arată un zbor într-un lux greu de închipuit: Nicio legătură cu ce știai d... Ce a fost asta? Apariție neașteptată pe cer în Timișoara! Nimeni nu știe să explice ce s-a întâmplat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x