Antena Căutare

Viața veșnică a fost deslușită de oamenii de știință!

Vom putea să oprim cândva procesul de îmbătrânire? Pare imposibil, însă cercetătorii de la Universitatea Northwestern din SUA au găsit o metodă de a apăsa “întrerupătorul” genetic care generează îmbătrânirea.

Vom putea să oprim cândva procesul de îmbătrânire? Pare imposibil, însă cercetătorii de la Universitatea Northwestern din Statele Unite au găsit o metodă de a apăsa “întrerupătorul” genetic care generează îmbătrânirea.

Experimentul nu a implicat oameni, ci viermi. Așadar, pentru moment, descoperirea nu ne va asigura viața veșnică, dar ar putea duce la identificarea unor metode care să ne facă mai productivi şi mai activi în a doua parte a vieţii, scriu cei de la Science Alert.

Din studiu reiese că întrerupătorul genetic este activat automat, odată ce viermele atinge maturitatea şi se poate reproduce. Reacţiile la stres, care iniţial îi protejează celulele prin menţinerea funcţionalităţii proteinelor sunt dezactivate, iar procesul de îmbătrânire începe în acest punct. Dacă acest răspuns este dezactivat, nivelul de rezistenţă al viermelui se menţine.

Citeste AICI continuarea articolului!

Începe Postul Adormirii Maicii Domnului! Ce recomandă nutriționiștii pentru o alimentație sănătoasă, în această perioadă... 10 lucruri pe care nu le știai despre Henry Ford, fondatorul companiei de automobile Ford!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x