Antena Căutare

VIDEO! Doar 1 din 10 oameni vede diferența! În 30 de secunde vei afla de ce această iluzie incredibilă are milioane de vizualizări

A strâns peste 4 milioane de vizualizări pe YouTube pentru că și pe tine te va face să înțelegi diferența dintre aparență și ceea ce se întâmplă de fapt.

A strâns peste 4 milioane de vizualizări pe YouTube pentru că și pe tine te va face să înțelegi diferența dintre aparență și ceea ce se întâmplă de fapt.

Privește acest cerc portocaliu, în interiorul căruia se învârt în mod circular câteva puncte albe. Pare o mișcare circulară și uniformă, nu-i așa?

Dar ai idee cum se creează? Procedura e matematică pură și se construiește cu măsurători stricte. Nu circular, ci perfect liniar!

Această iluzie a fost catalogată de publicaţia „Scientific American” ca fiind una dintre cele mai bune ale anului 2014. A fost gândită pentru prima dată de Arthur Shapiro şi Alex Rose-Henig de la American University din SUA, iar imaginile ne înfăţişează 8 puncte albe ce creează impresia generală a unei mişcări circulare – dar, în realitate, mişcarea lor este perfect liniară. Cu alte cuvinte, dacă perspectiva se schimbă, obiectele care au o mişcare circulară pot fi observate mişcându-se liniar şi vice versa, scrie livebiz.ro.

Numai în Rusia vezi aşa ceva! Maximus, pisoiul URIAŞ de care se miră sute de persoane! "Oare cum poate să se mişte?... Cancerul va fi depistat cu o brațară! Invenția ce va schimba omenirea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x