Antena Căutare

UPDATE Imagini ca-n filme! Ploaie de meteoriti in Rusia: Aproape 1.000 de persoane au fost ranite si 3.000 de cladiri avariate

O ploaie de meteoriti a provocat mai multe pagube in aceasta dimineata, in Rusia. Au avut loc mai multe explozii violente in stratul inferior al atmosferei de deasupra regiunei Ural si unor regiuni din centrul Rusiei. Este posibil ca armata rusa sa fi lansat o racheta pentru a dezintegra un meteorit mai mare, iar bucati din acesta ar fi responsabile pentru exploziile din Rusia.

UPDATE 16:20 Potrivit Sky News, un guvernator regional a confirmat faptul ca 934 de persoane au fost ranite pana acum, iar bilantul e in continua crestere.
. Ministrul rus pentru Situatii de Urgenta a declarat ca cel putin 82 de copii au fost raniti si 34 de adulti impreuna cu 12 copii sunt internati in spital. Doua persoane se afla in sectia de Terapie Intensiva. In trei regiuni din Rusia a fost declarata stare de urgenta.

UPADTE 15:52 Autoritatile ruse estimeaza ca 3.000 de cladiri au fost avariate, dintre care 361 de scoli si gradinite.

UPDATE 11:36 Potrivit Daily Mail, numarul ranitilor a crescut la aproape 500. Trei rusi au fost spitalizati in stare grava. Autoritatile au trimis 20.000 de oameni pentru a-i ajuta pe raniti si a cauta alte posibile victime. Unul dintre meteoriti a cazut intr-un lac inghetat. Sapte avioane au survolat zona pentru a cauta fragmente de meteorit.

UPDATE 9:57 Peste 100 de persoane au avut nevoie de asisitenta medicala, a anuntata purtatorul de cuvant al Ministerul pentru Situatii de Urgenta rus, conform Huffington Post. De asemenea, acoperisul unei fabrici s-a prabusit.

Suflul exploziei a spart ferestrele unor imobile si mai multi oameni au fost raniti. Astfel de evenimente s-au petrecut in mai multe orase din Rusia, printre care si Ecaterinburg.

Localnicii au crezut ca este vorba despre un avion care se prabuseste.

Ministrul de Interne rus a declarat ca unele persoane au fost ranite de cioburi de geam, langa o scoala din Celiabinsk, relateaza Antena 3.

“A fost o ploaie de meteoriti, dar fara ca fragmente sa ajunga pe sol. Un meteorit a explodat deasupra regiunii Celiabinsk. Suflul exploziei a spart ferestre in mai multe localitati", a anuntat un purtator de cuvant al filialei locale a Ministerului pentru Situatii de Urgenta.

In acest oras, au fost evacuate mai multe cladiri si s-au intrerupt comunicatiile mobile.

In aceasta seara, in jurul orei 21:00, urmeaza ca un asteroid sa treaca pe langa Pamant. Acesta are un diametru de 150 de metri, aproape cat un teren de fotbal. Corpul ceresc va fi atat de aproape de Terra, incat ar putea sa atinga chiar si cativa sateliti de comunicatii. In cazul in care ar lovi Pamantul, forta distructiva ar fi asemanatoare exploziei a trei bombe nucleare.

Foto: 1tv.ru

Observator Special: Un miliard de femei din intreaga lume au dansat impotriva violentei domestice... Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 15 februarie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x