Antena Căutare

Decizii importante privind securitatea în Estul Europei! NATO trimite trupe în România

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat, la Varșovia, acolo unde se desfășoară în aceste zile summit-ul NATO, că Alianța a aprobat o prezență militară multinațională în România sub conducere românească, relatează agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

Decizii importante privind securitatea în Estul Europei! NATO trimite trupe în România
| Agerpres

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat, la Varșovia, acolo unde se desfășoară în aceste zile summit-ul NATO, că Alianța a aprobat o prezență militară multinațională în România sub conducere românească, relatează agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

Potrivit agenției EFE, această prezență va consta într-o brigadă alcătuită în principal din efective române și bulgare.

De asemenea, Jens Stoltenberg a anunțat că liderii statelor membre ale Alianței Nord-Atlantice au aprobat desfășurarea a patru batalioane în Estonia, Letonia, Lituania și Polonia, în cadrul măsurilor de contracarare a amenințării reprezentate de Rusia.

NATO și-a multiplicat exercițiile în estul Europei pentru a verifica nivelul de pregătire a trupelor sale și a reasigura țările membre din estul Europei. Alianța Nord-Atlantică a trimis, de asemenea, avioane suplimentare pentru a da noi asigurări de protecție a granițelor aeriene de-a lungul coastelor statelor baltice.

În sudul Europei, NATO se ocupă tot mai mult de securitatea României și a Bulgariei, care privesc cu neliniște consolidarea dispozitivului militar rus în Marea Neagră, notează AFP.

Trei facultăți, două mastere, imagini compromițătoare și multe apariții în tabloide! Cine este Tudor Ionescu, zis Tudy, ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x