Antena Căutare

Ultimă oră! Florin Cîțu a fost desemnat premier

Florin Cîțu, actualul ministru de Finanțe, a fost desemnat premier de către președintele Klaus Iohannis. 

Ultimă oră! Florin Cîțu a fost desemnat premier
Florin Cîțu

„Am încheiat sesiunea de consultări și cred că e bine să recapitulăm pe scurt de ce am ajuns iar la desemnări.PNL a constituit un guvern care să repare lucrurile care au fost stricate.
Acest lucru nu a fost dorit de PSD care s-a opus vehement reformelor promovate de Guvernul Orban. A reușit să adune o majoritate ca să treacă o moțiune de cenzură prin parlament.

Am vrut să deblochez situația. Surpriză - PSD a încercat să tergiverseze procedurile în Parlament.
Am decis să-l desemnez pe domnul Vasile Florin Cîțu”,
a spus președintele Klaus Iohannis.

USR, PMP și Pro România au făcut propuneri de premieri în discuțiile de la Cotroceni cu șeful statului. USR l-ar fi vrut la Palatul Victoria pe Dacian Cioloș, PMP pe Cristian Diaconescu, iar Pro România pe Victor Ponta. PNL a lăsat decizia la mâna președintelui Klaus Iohannis, iar PSD l-a acuzat pe șeful statului că prelungește criza politică. UDMR i-a spus lui Iohannis că nu va vota un guvern de tehnocrați, iar ALDE și-a exprimat preferința pentru un premier independent.

Născut în 1972, Florin Cîțu este licențiat în economie la Grinnell College, SUA, 1996, doctorand în macroeconomie și economie internațională la Iowa State University, având și un master în economie la această Universitate.

Florin Cîțu a lucrat ca economist pentru Banca Națională a Noii Zeelande, în perioada 2001-2003 și pentry Banca Europeană de Investiții, Luxemburg, în perioada 20003-2005 și a fost economist ștef și ulterior Head of Financial Markets la ING Bank, București, în perioada 2006-2011. A avut și activitate independentă, ca economist, consultant și analist economic.

Kelemen Hunor, după consultările de la Cotroceni: Cea mai bună soluţie ar fi un guvern politic, de coaliţie, cu o majori... Ludovic Orban: Nicuşor Dan, susţinut de PNL pentru Primăria Capitalei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x