Antena Căutare

Liviu Dragnea, despre întâlnirea cu premierul Tudose: ”Am avut o întâlnire bună și lămuritoare!” Prim-ministrul: "Au fost stabilite zona de remaniere şi persoanele remaniabile!"

Liviu Dragnea, despre întâlnirea cu premierul Tudose: ”Am avut o întâlnire bună și lămuritoare”.

Liviu Dragnea, despre întâlnirea cu premierul Tudose: ”Am avut o întâlnire bună și lămuritoare”.

Liderii social-democraţi s-au reunit marţi, începând cu ora 13:30, la sediul central al partidului din Bulevardul Kiseleff, într-o şedinţă informală, în contextul tensiunilor apărute între Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose. La finalul şedinţei, care a durat aproximativ trei ore, premierul Mihai Tudose a anunţat că au fost stabilite "zona de remaniere şi persoanele remaniabile" din guvern, iar decizia finală va fi luată în şedinţa de joi a Comitetului Executiv Naţional al PSD. Înainte de şedinţa PSD, premierul Tudose s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul Tudose, la finalul şedinţei: Am stabilit zona de remaniere, remaniabilii

Premierul Mihai Tudose a anunţat, marţi, la finalul şedinţei PSD, că au fost stabilite zona de remaniere şi persoanele remaniabile din guvern, iar decizia finală va fi luată în şedinţa de joi a Comitetului Executiv al PSD.

"A fost o discuţie lungă, s-a stabilit ca decizia finală să fie luată în şedinţa de joi a Comitetului Executiv al PSD", a afirmat Tudose. El a spus că deciziile vor fi pe două direcţii - clarificarea raportului între Guvern şi PSD şi remanierile din guvern.

"Am stabilit zona de remaniere, remaniabilii", a adăugat Tudose.

La rândul lui, liderul PSD, Dragnea, a spus, la finalul şedinţei, că a fost "o întâlnire bună şi necesară".

Bădălău: Tudose este unul dintre premierii cei mai buni pe care i-a avut România

Întrebat dacă s-a pus problema demisiei premierul, Bădălău a răspuns: "Nu, cum să se pună? Domnul premier este un om matur, înţelept, care ştie foarte bine ce înseamnă guvernarea unei ţări şi nu se joacă cu lucrul ăsta. (...) Este un om extrem de serios şi un premier foarte bun, am avut îndoieli la început, dar acum vă spun că e unul dintre premierii cei mai buni pe care i-a avut România, un om hotărât care va dezvolta România".

El a precizat că va exista o remaniere în guvern şi este normal ca premierul să vină cu "soluţii de împrospătare" acolo unde consideră că "miniştrii nu se mişcă bine".

"Va exista o remaniere atâta timp cât avem rămâneri în urmă şi e din cauza miniştrilor", a precizat liderul PSD, care a spus că premierul va veni cu o motivare în Comitetul Executiv, care va lua decizia, propunând alte nume.

El a susţinut că premierul Mihai Tudose este supărat pentru că unele lucruri nu funcţionează în guvern.

"La partid se fac discuţii politice, nu discuţii bărbăteşti. Eu am convocat Comitetul Executiv naţional pentru joi de la ora 17.00. Am vorbit şi cu domnul preşedinte Tăriceanu, joi la orA 16.00 o să facem o coaliţie. Şi pentru că, fiind vorba de intenţii de remaniere, astea sunt structurile statutare unde se discută, în partid", a declarat Dragnea la sosirea la sediul PSD.

E dispus Dragnea să plece din partid?

Întrebat dcă PSD renunţă la Mihai Tudose, Liviu Dragnea a declarat: "Eu vreau să pun în practică programul de guvernare şi să continui cu acest guvern, cu actualul premier".

În ceea ce priveşte relaţia cu premierul liderul PSD a declarat că este ca la început, atunci când l-a propus în funcţie. Întrebat dacă ar fi dispus să îşi dea demisia de la conducerea PSD pentru a rămâne în funcţie acest Guvern, Liviu Dragnea a afirmat: "Pot să plec şi din ţară dacă e cazul, până la urmă, dacă eu sunt cuiul lui Pepelea".

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la Antena 3, că o remaniere guvernamentală va avea loc în această săptămână, precizând că sunt vizaţi cei trei miniştri cu probleme penale, dar şi cel puţin alţi doi membri ai Cabinetului. El a spus că vor fi "nişte decizii dure, dar necesare".

Sursă: News.ro

A ajuns o umbră... Fostul primar de Piatra Neamț este de nerecunoscut. Gheorghe Ștefan „Pinalti” a slăbit enorm!... UPDATE. Surse: Conducerea PSD a refuzat demisiile miniștrilor Shhaideh, Plumb și Cuc!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x