Antena Căutare

Noii deputati si senatori, intre balbe si emotii

Noii deputati si senatori sunt parlamentari cu acte-n regula. Cum era de asteptat, bobocii au avut emotii si si-au gasit cu greu cuvintele. Multi au dovedit ca nu prea cunosc procedurile parlamentare si nici legile care le definesc mandatul.

Intrebat care e diferenta dintre motiunea de cenzura si motiunea simpla, Nicole Marin, proaspat ales senator, s-a cam balbait.

"O intrebare buna la care nu va pot raspunde! Dar am, am demnitatea, inca o data recunosc, ca nu le cunosc pe toate", a raspuns acesta.

Sa fii senator e treaba grea, mai ales la primul mandat. Parlament mare, sali multe si legi intortocheate.

"Sunt lucruri si termeni juridici pe care pana acum n-am avut ocazia sa ma lovesc de dansi", spune intr-o limba romana stalcita deputatul George Scarlat.

Razvan Mironescu a fost intrebat care este diferenta dintre o lege organica si una ordinara. Raspunsul nu exista.

"Nu sunt la curent cu aspectele astea legislative, n-am avut inca timp, dar o sa ma pun la punct", spune Mironescu.

Senatorii si deputatii noi si-au primit certificatele care atesta faptul ca sunt alesi. Pentru parlamentarii aflati la primul mandat, ziua a fost cu emotii.

"Ma bucur ca astazi totusi a fost un eveniment placut pentru mine, o premiera, sunt pentru prima data deputat si am tinut neaparat sa fiu deputat de Arges, de Pitesti, si ma bucur foarte tare", a declarat Daniel Constantin.

Ceremonia de investire a parlamentarilor de Arges a avut loc in fata autoritatilor locale, a prefectului oi presedintelui Consiliului Judetean. Procedura s-a repetat si in restul tarii, la Galati, Suceava, Arad sau Targu Mures.

Actualul Legislativ are 588 de parlamentari, cu 117 in plus fata de cel anterior.

Traian Basescu, despre Schengen: "Daca nu facem nicio traznaie politica pe-acasa decizia de aderare se va lua in ma... Traian Basescu a dus moda biletelelor la Consiliul European...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x