Antena Căutare

România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Jean-Claude Juncker la Ateneul Român

România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Jean-Claude Juncker la Ateneul Român. Ce a declarat preşedintele Comisiei Europene

România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Jean-Claude Juncker la Ateneul Român
jean- claaude juncker

România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Jean-Claude Juncker la Ateneul Român. Ce a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei române la UE.

România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Antonio Tajani la Ateneul Român

România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Jean-Claude Juncker

„Drumul spre aderarea României la Uniunea Europeană în 2007 a fost dificil, însă performanţele ţării noastre au adus-o în centrul UE, unde îi este locul”, a spus preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei române la UE.

„Admir viaţa dumneavoastră intelectuală şi culturală, este puternică, a fost la fel chiar şi în lungile decenii când românii au plătit un greu tribut până când au decis să lupte, să-şi ia în mâni propria istorie în loc să fie subjugaţi”, şi-a început Juncker discursul joi seară, la Ateneul Român.

Preşedintele Comisiei Europene s-a declarat emoţionat şi a spus că ziua în care România preia preşedinţia Consiliului UE este una importantă, prin care „deschidem un nou capitol din istoria noastră comună”.

Aderarea României la UE a avut un drum dificil, a mai spus Juncker, şi a cerut mari exigenţe, iar performanţele ţării noastre au dus la obţinerea unei „busole europene”.

Juncker a subliniat, aşa cum a spus de multe ori în discursurile sale din Parlamentul European, că UE nu este completă fără România, care are locul ei în UE, la fel cum locul ei natural este şi în spaţiul Schengen.

„UE nu este completă fără România. Locul natural al României este şi în centrul zonei Schengen. Din 2014 am pledat pentru ca România să facă parte din Schengen şi susţin în continuare asta”, a spus preşedintele Comisiei Europene.

„Contez pe energia şi unitatea României. Toate instituţiile trebuie să fie împreună şi să decidă împreună. România şi Europa, Europa şi România sunt două lucruri care merg împreună”, a mai spus Jean-Claude Juncker.

România preia şefia Consiliului UE. La acest evenimentul desfășurat la Ateneul Român au participat toți Comisarii Eurpeni în frunte cu Jean-Claude Juncker, Donald Tusk, Antonio Tajani. Din partea României au participat personalități politice precum Președintele României Klaus Johannis, Premierul Viorica Dăncilă, șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu, iar din partea Camerei Deputaților, Florin Iordache.

România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Donald Tusk la Ateneul Român​

Cine este Jean-Claude Juncker

Jean-Claude Juncker (n. 9 decembrie 1954, Redingen, Luxemburg) este un politician creștin-democrat luxemburghez, prim-ministru al Luxemburgului între 20 ianuarie 1995 și 4 decembrie 2013. La data încetării mandatului său era premierul european cel mai vechi în funcție, aflat la guvernare timp de 18 ani.

În cadrul UE a fost până în 2013 președintele Euro-Grupului, o reuniune a miniștrilor de finanțe din statele care au adoptat moneda euro. Juncker a fost și ministru de finanțe luxemburghez între 1989-1995.

În iulie 2013, ca urmare a unui scandal politic legat de presupusa activitate necontrolată a serviciului secret luxemburghez (SREL), Juncker și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru.

La data de 15 iulie 2014 Juncker a fost ales de Parlamentul European în funcția de președinte al Comisiei Europene. A obținut 422 din cele 729 de voturi exprimate (751 în total), pragul necesar alegerii fiind de 376 de voturi.

Jean-Claude Juncker și-a început mandatul în data de 1 noiembrie 2014, ca succesor al lui José Manuel Barroso. În data de 27 iunie 2014, în urma alegerilor europarlamentare din 2014, Juncker fusese propus de Consiliul European pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

surse: antena3, wikipedia,

România preia şefia Consiliului UE. Discursul lui Antonio Tajani la Ateneul Român... Lovitură pentru Elena Udrea! Motivul pentru care libertatea ei este din nou în pericol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x