Antena Căutare

Semnele care prevestesc un CUTREMUR cu 24 de ore înainte. Tu le știai?

În popor, se spune că paza bună trece orice primejdie. Cutremurele recente nu au produs pagube, totul a trecut cu bine, dar e important să știm că... există câteva semne care prevestesc din timp un seism. E drept, o zi pentru a lupta împotriva furiei naturii poate fi insuficientă, dar măcar pot fi salvare vieți.

În popor, se spune că paza bună trece orice primejdie. Cutremurele recente nu au produs pagube, totul a trecut cu bine, dar e important să știm că... există câteva semne care prevestesc din timp un seism. E drept, o zi pentru a lupta împotriva furiei naturii poate fi insuficientă, dar măcar pot fi salvare vieți.

Generalul Emil Străinu, specialist în cercetarea seismelor, a descoperit şase indicatori care prevestesc un cutremur cu 24 de ore înainte de a se produce, conform ziarulring.ro

Cei şase indicatori descoperiţi pot fi folosiţi pentru a prevesti un cutremur natural:

1. Norii tip panglică

Primul dintre cei şase indicatori descoperiţi de general este apariţia pe cer a unor nori de tip panglică, paraleli. "Aceştia reprezintă materializarea schimbului energetic între pământ şi atmosferă, care precede descărcarea de energie seismică", a explicat Străinu pentru "ring".

2. Modificarea nivelului apei din fântâni

Un alt semn foarte important constă în modificarea nivelului apei din fântâni, care, înainte de producerea unui seism, scade sau creşte foarte mult. Totodată, apa îşi schimbă culoarea, dar şi gustul, iar cei care se uită în fântână au senzaţia că apa ar fierbe.

3. Comportamentul animalelor de companiei

Cel de-al treilea indiciu descoperit de general în cei 30 de ani de cercetări îl reprezintă schimbările comportamentale ale animalelor de companie. "Câinii şi pisicile devin foarte nervoşi şi vor să iasă din casă. De asemenea, peştii şi broaştele-ţestoase din acvarii simt vibraţiile pământului şi devin foarte agitaţie", a mai adăugat Emil Străinu.

4. Paraziţii electrici

Mai mult, în zona ce urmează a fi lovită de cutremur se constată creşterea paraziţilor electrici la recepţiile de telefonie mobilă, televiziune şi radio.

5. Descărcări electrice pe cer

Generalul susţine că cel de-al cincilea semn constă în apariţia, în zona seismică, pe cer, a unor lumini sau descărcări electrice care sunt date de scăpările energetice ale scoarţei terestre spre atmosferă. Ultimul indiciu se referă la animalele de pământ, precum şerpi sau şobolani, care, înainte de producerea unui seism, vor ieşi din ascunzişuri şi vor fi vizibile pe pământ.

6. Oamenii devin mai agitaţi

Potrivit unui studiu realizat de seismologii japonezi, comportamentul oamenilor se schimbă, de asemenea, înainte de producerea unui cutremur. "În orele premergătoare unui cutremur, în zona respectivă, fiinţele vii devin foarte agitate, inclusiv oamenii. Au o stare de nervozitate, de nelinişte, care apare fără motiv", a mai explicat Emil Străinu.

Au intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung sărut! S-au sărutat încontinuu 2 zile... Video: Nu ai mai văzut așa ceva! A urcat 36 de trepte stând în cap. Numai când privești și te trec fiorii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x