Antena Căutare

Adevărată iarnă nu a venit încă! Prognoza METEO pe două săptămâni. Gerul şi ninsorile abundente pun stăpânire pe România

PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MUNTENIA

După o ușoară scădere a valorilor termice diurne, în primele 3 zile de prognoză, vremea se va încălzi semnificativ, iar cele mai ridicate medii se vor atinge în jurul datei de 2 februarie, când vor fi 10...11 grade. În ultimele două zile regimul termic diurn va fi în scădere ușoară.

Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, cele mai reci nopți vor fi între 24 și 26 ianuarie, când media se va situa în jurul valorii de -9 grade și pe arii restrânse va fi ger, iar cele mai calde, între 2 și 4 februarie când media va fi ușor pozitivă. Vor fi precipitații în prima zi de prognoză și din nou din data de 2 februarie. În restul intervalului condițiile vor fi reduse.

PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni. TRANSILVANIA

În primele 3 zile de prognoză media temperaturilor maxime va fi între -2 și 0 grade, apoi va crește, astfel că la începutul lunii februarie va ajunge să se situeze în jurul valorii de 8 grade. Între 2 și 4 februarie regimul termic diurn va fi în scădere, cu aproximativ 4 grade. Media temperaturilor nocturne se va menține sub pragul de îngheț pe tot parcursul celor două săptămâni.

Cele mai mici valori se vor înregistra în diminețile de 24 și de 25 ianuarie când va fi ger în cea mai mare parte a regiunii, iar minimele termice vor avea o medie în jurul a -13 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare la începutul intervalului de prognoză și după data de 28 ianuarie, dar cantitățile de apă vor fi în general slabe.

OLTENIA

În prima zi de prognoză media temperaturilor maxime va fi de 4 grade, apoi va scădea până la 1 grad în data de 24 ianuarie. Ulterior se va încălzi, astfel că până la sfârșitul lunii ianuarie se va ajunge la o medie pe întreaga regiune de 9 grade. În primele zile din luna februarie nu vor mai fi variații termice diurne semnificative. Nopțile vor fi reci, cu temperaturi, în general, sub pragul de îngheț, iar cel mai frig va fi între 24 și 26 ianuarie, când media minimelor termice se va situa în jurul valorii de -8 grade. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în prima și în ultimele trei zile de prognoză.

PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni. MOLDOVA

Vremea va fi rece în primele zile de prognoză, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -2 și 0 grade și a minimelor între -13 și -3 grade, cu cele mai scăzute valori în diminețile de 24 și de 25 ianuarie, când va fi ger în cea mai mare parte a regiunii.

În continuare, până în data de 2 februarie se va încălzi considerabil, astfel că media maximelor va ajunge la 8 grade, iar a minimelor la 0...1 grad. În zilele de 3 și de 4 februarie se va răci ușor. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în ziua de 22 februarie și din nou, trecător, în cea de a doua săptămână de prognoză.

BANAT

În primele 3 zile de prognoză valorile termice diurne vor fi în limite normale pentru această perioadă, iar media lor va fi de 2...3 grade. Până la începutul lunii februarie vremea va fi în general în încălzire, iar temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod obișnuit, vor ajunge, în medie, până la 10...11 grade. În ultimele zile din interval se va resimți o scădere treptată a temperaturilor, cu aproximativ 3...4 grade. Temperaturile nocturne vor fi în scădere până în jurul datei de 24 ianuarie, când media pe întreaga regiune va fi de -6 grade, apoi vor crește, iar din data de 31 ianuarie vor predomina valorile pozitive.

O ușoară scădere a temperaturilor minime se va produce în ultimele nopți din intervalul de prognoză. Va ninge izolat la începutul intervalului, apoi, până la sfârșitul primei săptămâni condițiile de precipitații vor fi reduse. În cea de a doua săptămână probabilitatea ca trecător și în general slab cantitativ să plouă va fi în creștere.

PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni. CRIŞANA

După trei zile în care temperaturile maxime se vor menține apropiate de cele specifice acestei perioade, iar media lor va fi de 2 grade, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, până în data de 1 februarie, când media maximelor termice va ajunge la 10 grade și va fi mult mai cald decât în mod normal la această dată. În următoarele zile se va răci ușor, dar până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor diurne pe întreaga regiune nu va mai coborî sub 6 grade.

Minimele nocturne vor scădea în primele zile până la o medie de -7 grade, în dimineața zilei de 24 ianuarie, apoi se va încălzi, iar cele mai calde nopți vor fi cele de la începutul lunii februarie. După data de 3 februarie se va răcori și vor fi din nou temperaturi minime negative. Probabilitatea de precipitații va fi redusă în prima săptămână, dar va crește în cea de a doua, iar cantitățile de apă vor fi în general slabe.

MARAMUREŞ

Până în data de 24 ianuarie temperaturile maxime nu vor avea variații semnificative, iar media lor se va situa în jurul valorii de 1 grad, minimele însă vor scădea până la o medie de -10 grade și va fi ger. În intervalul 25 ianuarie - 2 februarie se va încălzi treptat, astfel că media temperaturilor diurne va ajunge la 7...8 grade, iar a minimelor la 0...1 grad. În ultimele zile de prognoză se estimează o scădere a valorilor termice cu 2...3 grade. Probabilitatea pentru precipitații, în general slabe cantitativ, va fi mai mare între 28 ianuarie și 4 februarie.

DOBROGEA

Vremea se va răci până în data de 24 februarie, când media temperaturilor diurne va atinge -2 grade, iar a celor nocturne -8 grade. Va urma o perioadă de încălzire semnificativă, iar cel mai cald va fi în primele zile ale lunii februarie când, în medie, maximele termice vor atinge 10...11 grade, iar minimele 3...4 grade. În ultimele zile de prognoză valorile termice vor scădea ușor. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul și la sfârșitul intervalului.

PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni. LA MUNTE

Vremea va fi rece, mai ales în primele trei zile, când media temperaturilor maxime va fi de -5 grade, iar a minimelor se va situa între -13 și -8 grade și nopțile vor fi geroase. Din data de 25 ianuarie se va încălzi treptat, iar până la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor diurne va oscila între -1 și 2 grade, iar a celor nocturne între -10 și -4 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, pe arii mai extinse la începutul intervalului și în primele zile din luna februarie.

Eurovision 2018. Primii 3 finaliști ai Eurovision România. Alex Florea nu se numără printre ei... Scrisoarea de intenție, după regulile angajatorilor. Ce este INTERZIS să scrii despre tine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Parteneri Adevărul despre băuturile energizante. De ce nu sunt recomandate de specialiști Adevărul despre băuturile energizante. De ce nu sunt recomandate de specialiști Catine.ro Anahí, răsfățată de soțul său! Cine e politicianul cu care e căsătorită și cum arată familia actriței din ”Rebelde” Anahí, răsfățată de soțul său! Cine e politicianul cu care e căsătorită și cum arată familia actriței... Happy Channel Valentin Ion, asasinul plătit care a ucis o voleibalistă olandeză, a murit în Spania, la câteva zile după ce a fost eliberat din închisoare Valentin Ion, asasinul plătit care a ucis o voleibalistă olandeză, a murit în Spania, la câteva zile după ce a... Libertatea.ro Lacăt pe izvoarele termale de la Herculane. Autoritățile își dispută licența, după ce firma care o deținea a pierdut-o Lacăt pe izvoarele termale de la Herculane. Autoritățile își dispută licența, după ce firma care o... Ziare.com „Eu oameni săraci încă nu am văzut” Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre averea lui: „Nu e macabru!” „Eu oameni săraci încă nu am văzut” Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre... AntenaSport Iulia Vântur, adevărul despre relația cu Salman Kham, în urma unor imagini controversate apărute cu cei doi. Motivul pentru care artista și actorul nu apar împreună: „Nimeni nu mă ascultă...” Iulia Vântur, adevărul despre relația cu Salman Kham, în urma unor imagini controversate apărute cu cei doi.... Elle Știrile Antena Stars. Primele imagini cu Florin Salam, după ce a ieșit de la audieri. Ce a declarat manelistul / VIDEO Știrile Antena Stars. Primele imagini cu Florin Salam, după ce a ieșit de la audieri. Ce a declarat manelistul /... Spynews.ro Rodica Popescu Bitănescu, la un pas de moarte! Ce a pățit marea doamnă a teatrului românesc Rodica Popescu Bitănescu, la un pas de moarte! Ce a pățit marea doamnă a teatrului românesc BZI Sfatul dat de Monica Tatoiu celor care vor să se căsătorească: „Este un vaccin de viață echilibrată” Sfatul dat de Monica Tatoiu celor care vor să se căsătorească: „Este un vaccin de viață echilibrată” BZI Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro Pastă de năut cu ardei copți. Rețeta unui altfel de hummus Pastă de năut cu ardei copți. Rețeta unui altfel de hummus HelloTaste.ro Templul solar din România creat de la zero. Este orientat spre solstițiul de iarnă, iar punctul de atracție este "focul viu" Templul solar din România creat de la zero. Este orientat spre solstițiul de iarnă, iar punctul de atracție este... Antena3.ro De ce au oamenii ochii de culori diferite. Un expert în genetică a dezvăluit procesul la care puțini se gândesc De ce au oamenii ochii de culori diferite. Un expert în genetică a dezvăluit procesul la care puțini se gândesc useit Horoscopul zilei de 18 martie 2024. Peștii fac o schimbare în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta Horoscopul zilei de 18 martie 2024. Peștii fac o schimbare în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine FOTO | VIDEO - Inginerii Tesla, șocați că americanii cheltuie 100.000 dolari pe Cybertruck pentru a-l împușca și maltrata FOTO | VIDEO - Inginerii Tesla, șocați că americanii cheltuie 100.000 dolari pe Cybertruck pentru a-l împușca... Wall-Street Cum se înțelege, de fapt, Roxana Vancea, cu părinții soțului ei: N-am avut unde să îl întâlnesc... Cum se înțelege, de fapt, Roxana Vancea, cu părinții soțului ei: N-am avut unde să îl întâlnesc... Kudika Prin ce se dă carnea de şniţel prima oară pentru a se pătrunde bine. Nu prin făină sau ou! Prin ce se dă carnea de şniţel prima oară pentru a se pătrunde bine. Nu prin făină sau ou! Playtech Condiția pe care trebuie să o îndeplinească Irinel Columbeanu ca să se căsătorească la azil Condiția pe care trebuie să o îndeplinească Irinel Columbeanu ca să se căsătorească la azil Redactia.ro EXCLUSIV. Ministrul Energiei anunţă o schimbare importantă la plafonarea facturilor EXCLUSIV. Ministrul Energiei anunţă o schimbare importantă la plafonarea facturilor Observator Incontinența urinară la menopauză: simptome și metode de gestionare Incontinența urinară la menopauză: simptome și metode de gestionare MediCOOL Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval. Rețeta preparată cu felii de pâine toast Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval. Rețeta preparată cu felii de pâine toast HelloTaste FOTO. Fiica lui Leonard Doroftei, imagini hot în costum de baie! Cum s-a afișat tânăra Vanessa Doroftei FOTO. Fiica lui Leonard Doroftei, imagini hot în costum de baie! Cum s-a afișat tânăra Vanessa Doroftei ProSport Oaia NEAGRĂ a zodiacului! Rebelul care vrea să facă lucrurile în felul său și nu ține cont de reguli Oaia NEAGRĂ a zodiacului! Rebelul care vrea să facă lucrurile în felul său și nu ține cont de reguli Gandul Simona Halep și-a luat un hotel superb, iar prețul de achiziție este amețitor. Interiorul clădirii te duce, însă, în Paradis Simona Halep și-a luat un hotel superb, iar prețul de achiziție este amețitor. Interiorul clădirii te duce,... CanCan Balanita: cauze, simptome, diagnostic, remedii Balanita: cauze, simptome, diagnostic, remedii DeParinti Sora lui Nicki Minaj s-a lansat în industria muzicală. Ming Luani și Rakeem Love au scos împreună piesa „Do It Again” Sora lui Nicki Minaj s-a lansat în industria muzicală. Ming Luani și Rakeem Love au scos împreună piesa „Do It... ZUTV Cum să îți încarci bateria ca să reziste mai mult. Așa poți folosi dispozitivele mai mult timp Cum să îți încarci bateria ca să reziste mai mult. Așa poți folosi dispozitivele mai mult timp UseIT Sütlaç, orez cu lapte în stil turcesc. Rețeta unui preparat cremos ca o budincă Sütlaç, orez cu lapte în stil turcesc. Rețeta unui preparat cremos ca o budincă Hello Taste
Ultimele știri
x