Antena Căutare

ADMITERE LICEU 2017. Cum se calculează media şi cum se face REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ la licee

Absolvenţii clasei a VIII-a au primit luni, 26 iunie, primele rezultate de la Evaluarea Naţională, notele finale fiind afişate pe 30 iunie 2017 pe site-ul evaluare.edu.ro. Următorul hop pentru elevi este, desigur, admiterea la liceu.

Absolvenţii clasei a VIII-a au primit luni, 26 iunie, primele rezultate de la Evaluarea Naţională, notele finale fiind afişate pe 30 iunie 2017 pe site-ul evaluare.edu.ro. Următorul hop pentru elevi este, desigur, admiterea la liceu.

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2017.

Situaţia statistică generală relevă că 108.252 de candidaţi (76,9%) au obţinut medii peste 5, rezultate superioare cu aproximativ două procente celor de anul trecut (75%). Dintre aceștia, 467 de candidați au încheiat examenul cu media generală maximă (10), număr aproape dublu față de 2016 (241).

32.460 de candidați (32,1%%) au obţinut medii sub 5. Pe tranşe de medii, cele mai multe - 13.061 - sunt cuprinse în intervalul 9 - 9,49.

Pentru admiterea la liceu în 2017, Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că se va schimba calculul mediei de admitere. Practic, ponderea mediilor din clasele V – VIII va fi doar de 20%, faţă de 25% cât a fost până acum.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează că medie ponderată intre media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a;

EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.

Aer irespirabil în mai multe județe din țară, inclusiv în Capitală! Meteorologii se pregătesc să emită COD ROȘU de canic... Casa Regală a României: Starea de sănătate a Regelui Mihai este fragilă, dar prezintă stabilitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x