Antena Căutare

Alertă în Sănătate! Europa este chemată să ne salveze pacienţii. Nu mai avem nicio doză de imunoglobulină

România se recunoaşte înfrântă, nu mai avem nicio doză de imunoglobulină. Pentru prima dată în istorie, ministrul Sănătăţii a cerut ajutor prin mecanismul european de protecţie civilă. Avem nevoie de zece mii de flacoane, care să ne ajungă măcar două luni. Austria a fost prima ţară care a răspuns apelului.

Este pentru prima oară când cerem urgent sprijin. În Europa şi la NATO. Crucea Roşie din Austria a răspuns până acum solicitării ministerului Sănătăţii. Poate să vândă statului român zece mii de doze, suficiente pentru două luni. După ce se vor termina negocierile pentru preţul de achiziţie, flacoanele vor ajunge în ţară în cel mai scurt timp.

Lună de lună, 500 de vieţi sunt puse în pericol, în lipsa tratamentului care conţine anticorpi care protejează organismul slăbit de afecţiunile autoimune. Fiecare pacient ar avea nevoie de patru doze în fiecare lună.

Producătorii de imunoglobulină s-au retras treptat de pe piaţa românească, din cauza preţului prea mic. Ministrul Sănătăţii va avea mâine o întâlnire cu ei pentru o nouă rundă de discuţii.

Doi fraţi din Prahova au fost răpiţi de pe stradă, chiar de tatăl lor, cetăţean grec. Pentru prima oară, a fost activat ... Metroul de Drumul Taberei: care e stadiul real al lucrărilor. Fotografii de la fața locului! „Scopul vizitei este a de f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x