Antena Căutare

S-a aprins infernul și a rămas doar scrumul... Anchetatorii au reconstruit, minut cu minut, filmul tragediei din Colectiv!

Anchetatorii au reconstruit, minut cu minut, filmul tragediei din Colectiv, în cel mai complex dosar al ultimilor ani. Mii de pagini.

Anchetatorii au reconstruit, minut cu minut, filmul tragediei din Colectiv, în cel mai complex dosar al ultimilor ani. Mii de pagini. Imagini de când s-a aprins infernul până când a rămas doar scrumul.

Mărturii şi expertize, cutremurătoare atât pentru supravieţuitori cât şi pentru părinţii celor care s-au stins. Toate au fost puse cap la cap, în ultimele trei luni.

Pe lângă imaginile surprinse de camerele de supraveghere, dosarul Colectiv descrie, minut cu minut, transformarea unui concert într-o tragedie.

  • Ora 22 şi 32 de minute. Peste 400 de oameni cântau cu trupa Goodbye to Gravity.
  • La 22:32 a fost prima flamă.
  • La ora 22 si 32 de minute se suna pentru prima oară la 112 din clubul Colectiv.
  • Cinci minute mai târziu, incendiul e declarat lichidat.
  • Un sfert de oră după miezul nopţii. România află că cea mai mare tragedie a răpit, dintr-odată, 26 de vieţi.
  • Ora 00 şi 20 de minute. Lupta se mută în spitale.
  • La ora 24:20 de minute, misiunea de salvare de la clubul Colectiv se încheia. Aici, la spitalul de Arşi era adus ultimul dintre răniţi. Acum totul a ramas în grija medicilor.

Şi a anchetatorilor, care trebuie să vină cu răspunsuri. Au descoperit că din cele şase extinctoare doar unul fusese folosit. Cele mai multe erau expirate.

Citește și Imagini incredibile din Colectiv, direct din dosar! Camerele de supraveghere au filmat scene de groază

Clubul de 400 de metri pătraţi, în care s-au strâns sute de tineri, era aerisit printr-o tubulatură cu două ventilatoare şi două goluri direct în perete.

Trei luni mai târziu. 63 de familii vor să afle ce s-a întâmplat în Colectiv.

Vor fi zeci de procese, în care unele familii cer despăgubiri de milioane de euro. Mama lui Alex Matei va merge şi ea în instanţă. Din banii câştigaţi rea să facă o fundaţie în numele fiului pierdut în Colectiv.

Scrisoare de la un „satanist” care a ars în Colectiv: „Păi cum vine treaba asta, statule? Poți răspunde?”... EXPERIMENT! Românii nu cunosc noțiunea de "date personale"! Își dau numele, numărul de telefon și CNP-ul oricu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x