Antena Căutare

Angajările făcute în luna aprilie prin platforma de recrutare eJobs

Al doilea trimestru al anului a început în forță și anunță o vară fierbinte pe piața muncii. Orașele mari din provincie – Cluj, Timișoara, Iași – angajează masiv

roxana draghici
Angajările făcute în luna aprilie prin platforma de recrutare eJobs | ejobs

București, 29 aprilie 2021: Cu 25.000 de joburi noi și 1 milion de aplicări, aprilie depășește nu doar luna precedentă, ci este foarte aproape și de nivelul din 2019 și deschide un al doilea trimestru care se anunță foarte activ pe piața muncii. Cele 1 milion de aplicări vin din partea a 115.000 de candidați unici, dintre care 15.000 fie nu au mai fost în căutarea unui loc de muncă pe platformă, fie nu au mai avut până acum cont pe eJobs.ro.

”Vedem o evoluție a cifrelor pe care candidații, cel puțin, o așteptau de mult – a mai scăzut puțin numărul aplicărilor, dar a crescut numărul joburilor noi. Ce înseamnă asta? Că sunt candidați rămași de anul trecut fără job care au reușit să se angajeze, între timp, iar eforturile lor de căutare nu se mai derulează, în cascadă, de la o lună la alta. Numărul foarte mare de aplicări de până acum avea în spate și un număr mare de oameni care își trimiteau CV-ul de la o lună la alta pentru că nu își găseau un loc de muncă. Mai avem, desigur, de recuperat, dar cifrele încep să se echilibreze”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România.

Aproximativ 10.000 din cele 25.000 de joburi noi aferente lunii aprilie au fost postate de angajatorii din București, situație similară cu lunile și anii precedenți. Ce s-a schimbat însă față de anul trecut este o creștere exponențială a numărului de locuri de muncă noi din orașele mari din provincie. Astfel, Cluj-Napoca vine cu o ofertă de 4.500 de joburi noi, Timișoara cu 3.500, iar Iași cu 3.000. Urmează Brașovul, Ploieștiul și Constanța, fiecare cu peste 2.000 de joburi noi disponibile. ”Bucureștiul și Cluj-Napoca au fost chiar și anul trecut la niveluri similare, ritmul de angajare nu a fost foarte afectat de declanșarea pandemiei, însă pentru Iași și Timișoara vedem o triplare a ofertelor de angajare, oferte de care beneficiază atât candidații din orașele respective, cât și cei din vecinătate”, adaugă Roxana Drăghici.

Retailul a fost, în luna aprilie, domeniul pentru care s-au căutat cei mai mulți candidați, urmat de transport / logistică, prestări servicii, IT, telecom, call center / BPO și producție. Angajatorii recrutează în acest moment preponderent pentru joburi full time, adresate în special candidaților entry level și mid level. Aproape 6.000 de joburi sunt disponibile și pentru specialiști și manageri. De altfel, candidații extry level (0-2 ani de experiență) și cei mid level (2-5 ani de experiență) sunt și cei mai activi când vine vorba de aplicări, indiferent de orașul în care locuiesc sau de domeniul în care vor să se angajeze.

În acest moment, peste 25.000 de locuri de muncă pentru Romania și străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro. Pentru acestea sunt înregistrate, lunar, între 1 și 1,5 milioane de aplicări.

***

Despre eJobs

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România și liderul pieței locale de profil. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția. eJobs.ro le oferă clienților săi cea mai relevantă bază de candidați, pe care o pune la dispoziție prin metode eficiente, utilizând canale de media personale și cunoștințe avansate de Performance Marketing și campanii de Employer Branding, precum și tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cele 4,6 milioane de CV-uri și cele peste 1,3 milioane de aplicări lunare constituie cea mai mare bază de candidați activi din România. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc în fiecare lună serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Program metrou de Paște 2021. Cum vor merge trenurile în perioada 30 aprilie - 3 mai... Ce efecte au în rândul vârstnicilor vaccinurile Pfizer și Moderna. Studiul care aduce clarificări despre eficacitatea se...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x