Antena Căutare

Atenţie, părinţi! Până pe 4 mai se fac reînscrierile la grădiniţe. Înscrierile încep pe 23 mai

Reînscrierile copiilor la grădiniță se vor face în perioada 4 - 20 mai, iar înscrierile vor începe pe 23 mai, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Reînscrierile copiilor la grădiniță se vor face în perioada 4 - 20 mai, iar înscrierile vor începe pe 23 mai, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.

"Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a solicitat inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București să asigure toate măsurile necesare și să respecte toate etapele calendarului înscrierii în grădiniță, astfel încât întregul proces să fie finalizat până la data de 29 iulie 2016. Astfel, în vederea cuprinderii în învățământul preșcolar a copiilor cu vârste între 3 și 6 ani se derulează, succesiv, următoarele etape la nivelul fiecărei unități de învățământ: reînscrierea copiilor care frecventează unitatea de învățământ preșcolar în acest an școlar și doresc să o frecventeze și în anul școlar 2016-2017, respectiv înscrierea copiilor nou-veniți. Reînscrierile se vor desfășura în perioada 4 — 20 mai, iar înscrierile în două etape: 23 mai — 17 iunie, respectiv 27 iunie — 29 iulie", precizează MENCȘ.

Potrivit sursei citate, orarul reînscrierilor și al înscrierilor va fi stabilit de conducerea unității de învățământ și va fi afișat, la loc vizibil, în fiecare grădiniță, pentru informarea părinților și a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) și pe site-ul inspectoratelor școlare.

"Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) și grupa mică (copii de 3 ani). În baza HG 1252/ 2012 și în limita locurilor disponibile, pot fi înscriși în grupa mică și copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani", se mai arată în comunicat.

Citeşte continuarea pe Agerpres

Lovitură pentru şoferii din România! Iepuraşul de Paşte vine cu amenzi mai mari... Nu ai primit la timp alocația pentru copii? Cum poţi obține retroactiv banii neîncasați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x