Antena Căutare

Atenție, șoferi! Filmările pentru ,,Moromeții 2'' restricționează circulația în București! Devine Capitala o adevărată „Poiană a lui Iocan” modernă?

Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei anunţă că traficul rutier şi pietonal vor fi restricţionate, cu intermitenţe, miercuri, între orele 8.00 şi 16.00, în zona străzii Sfânta Ecaterina, unde sunt programate filmări pentru pelicula „Moromeţii 2".

Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei anunţă că traficul rutier şi pietonal vor fi restricţionate, cu intermitenţe, miercuri, între orele 8.00 şi 16.00, în zona străzii Sfânta Ecaterina, unde sunt programate filmări pentru pelicula „Moromeţii 2".

CITEȘTE ȘI: După 30 de ani, filmul ”Moromeţii” revine cu partea a doua. Horațiu Mălăele va juca rolul lui Ilie Moromete. Când va avea premiera: "Este un film ce va arăta istoria dulce-amară a ţăranului român"

Circulaţia va fi restricţionată și pe Str. Doamnei la intersecţia cu str. Ion Ghica, în data de 22 octombrie, între orele 16.00 şi 21.00. Pe 29 octombrie, între orele 10.00 şi 19,00, se va închide strada Boteanu, la intersecţia străzilor Boteanu şi Dem. I. Dobrescu. Brigada Rutieră Bucureşti solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă, să circule cu maximă atenţie şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea acestuia.

„Moromeţii 2 e o întreprindere extrem de provocatoare, pentru că ai deja un model excelent – romanul, şi filmul anterior care, spre bucuria mea, a devenit destul de popular. E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare şi teamă. Iar lumea aceea pe care o ştiam dispare, de fapt. Asta m-a şi atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supravieţuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, a declarat regizorul Stere Gulea pentru Adevărul.


„Moromeţii“ continuă după 30 de ani

Continuarea filmului ”Moromeţii”, în regia lui Stere Gulea, cu Horaţiu Mălăele în rolul principal şi actori precum Dana Dogaru, Oana Pellea, Gheorghe Visu şi George Mihăiţă în distribuţie, va avea premiera pe 9 noiembrie 2018, filmările urmând să înceapă în a doua jumătate a lunii septembrie, o parte dintre acestea fiind programate în aceeaşi casă şi în acelaşi sat în care a fost turnată şi prima peliculă, în vara anului 1985, în Talpa, din judeţul Teleorman.

Personajele lui Marin Preda se vor întoarce pe marele ecran sub regia aceluiaşi cineast şi surprinse de camera directorului de imagine Vivi Drăgan Vasile, informează Libra Film Productions.

Satul Talpa, în care vor avea loc filmările, se află la 45 de kilometri de Alexandria şi la doar câţiva kilometri de Siliştea-Gumeşti, satul natal al scriitorului Marin Preda.Partea de producţie va fi una complexă, echipa filmului fiind în pregătiri de mai mult de un an: casa Moromeţilor a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schiţele şi imaginile celei vechi, iar centrul satului va fi recreat de la zero. Scene importante vor fi turnate la Bucureşti, în noiembrie, iar alte câteva la Slatina.


Mii de români își serbează astăzi ziua onomastică! În ultimii ani, părinții români le-au dat micuților lor numele Sfântu... Prognoza meteo nu sună deloc bine! Meteorologii anunță temperaturi de vară la final de octombrie. Ce înseamnă asta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x