Antena Căutare

BAC 2015: Lucrările de la probele scrise vor fi corectate în alte județe

Lucrările de la probele scrise ale examenului de bacalaureat susţinute într-un judeţ vor fi corectate în alt judeţ, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.

Lucrările de la probele scrise ale examenului de bacalaureat susţinute într-un judeţ vor fi corectate în alt judeţ, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.



"Pentru lucrările scrise ne gândim la un sistem pentru a înlătura orice fel de suspiciuni. Ne gândim ca lucrările să fie corectate dintr-un judeţ în alt judeţ. Această alegere a judeţului în care să se corecteze lucrările să fie făcută într-un proces de selectare transparent, pe de o parte, aleator, pe de altă parte. Asta nu este foarte uşor din punct de vedere tehnic. În cursul zilei de astăzi perfectăm procedura care va trebui să facă obiectul unui ordin de ministru. Există această intenţie fără a însemna că acest lucru înseamnă o lipsă de încredere în sistem. Această procedură se va aplica în acest bacalaureat", a explicat ministrul.

Referindu-se la noul proiect de lege a educaţiei, Câmpeanu a spus că pe 5 iulie vor începe întâlnirile directe ale grupurilor de lucru.

Bacalaureat 2015: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Nu se schimbă modalitatea de desfășurare a examenului

"Au fost invitaţi mulţi dintre cei care au un cuvânt de spus în forma legii. Am stabilit împreună cu partenerii noştri de dialog data de 5 iulie ca fiind o dată de începere a întâlnirilor directe a grupurilor de lucru constituite pentru proiectul legii educaţiei. Luând în dezbatere rezultatele tuturor întâlnirilor ale grupurilor de lucru, va reieşi o formă nouă de lege, care va fi supusă dezbaterii publice, fără a avea o constrângere de timp. Nu ne dorim să avem rapid o altă lege, ne dorim să avem o lege care să răspundă aşteptărilor societăţii", a precizat ministrul.

Sursa: Agerpres

Avertizarea de ultimă oră făcută de hidrologi! A fost emis cod portocaliu de inundații în Transilvania și Muntenia... Jurnalul Naţional: Suplimentul Admitere 2015...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x