Antena Căutare

Blestemele României și legendele care i-au înflăcărat pe români, de-a lungul vremii. Până acum, 4000 de persoane au căutat aurul ascuns de Decebal, în Hunedoara

Generaţii la rând au inventat, au transformat sau au transmis diverse legende despre bogăţiile ascunse ale ţării noastre. Iar fiecare dintre ele este învăluită într-o aură de mister, dar şi de blesteme care nu au cum să nu-ţi lase un fior pe şira spinării atunci când le auzi.

Generaţii la rând au inventat, au transformat sau au transmis diverse legende despre bogăţiile ascunse ale ţării noastre. Iar fiecare dintre ele este învăluită într-o aură de mister, dar şi de blesteme care nu au cum să nu-ţi lase un fior pe şira spinării atunci când le auzi.

De ani de zile, prin Banat, circulă o legendă despre comoara ascunsă din Vârful Svinecea, legendă care este însoţită şi de blestemul aururlui. Un haiduc l-ar fi chemat pe un ţăran din Rudăria şi i-ar fi spus, în mare taină, următoarele: "Unde bate prima rază de soare, Duminica Mare la Rusalii. Acolo-i Gura Peşterii". Unde se află aur cu care România ar trăi pentru 40 de ani.

În timp ce primarul comunei spune că este vorba doar despre o legendă, anual zeci de oameni vin pe munte şi speră la o îmbogăţire miraculoasă şi că vor găsi aurul ascuns de haiducii care jefuiau casele bogaţilor din Banat în secolul trecut.

O altă legendă spune că dacii şi-au ascuns aurul din calea romanilor şi că într-o noapte un bărbat din Dâmboviţa ar fi găsit în grădina sa o oală plină cu galbeni. Soţia lui însă l-a sfătuit să lase aurul acolo unde era deoarece îi era teamă de blesteme. Bărbatul s-a lăsat convins, dar la scurt timp. nevasta lui l-a găsit paralizat şi fără să mai vorbească. Iar conform unor documente istorice, într-un interval de 64 de ani, austriecii au scos din Transilvania 10 tone de aur.

Sapta nebuna, aşa cum au denumit-o sătenii din zona Munţilor Orăştiei mergea cu vacile la păscut. Iar într-o zi femeia a găsit o uşă mare, din piatră care dădea într-o văgăună în care a găsit un tezaut impresionant. Aurul găsit acolo făcea ca întreaga încăpere să fie luminată. Sapta s-a aşezat pe un scaun şi a adormit, iar atunci când s-a trezit şi a mers spre casă niciun sătean nu credea spusele femeii şi au alungat-o din sat.

Peste ani însă nişte studenţi au făcut o descoperire senzaţională şi au dat peste o peşteră plină cu aur. Locul semăna perfect cu cel despre care Sapta povestea, dar nimeni nu lua în seamă spusele ei.

Despre aurul dacilor s-au scris şi s-au povestit destule. Legenda spune că însuşi Decebal ar fi ascuns aur în munţi. După ce a îngropat comoara Daciei, şi-a blestemat semenii să fie pedepsiţi de Zalmoxis dacă vor dezvălui cuiva „de sânge străin" locul unde este ascunsă bogăţia. Poveştile din bătrâni nu i-au speriat însă niciodată pe cautătorii de comori. În urmă cu 10 ani, poliţia din Hunedoara estima la peste 4.000 numărul celor care au încercat să caute aurul lui Decebal.

Guccifer, hackerul român care a spart conturile de mail ale directorului SRI și Hillary Clinton, a sunat din închisoare ... Revoltător! Consilier local, filmat în timp ce lovește un tânăr. De la ce a pornit disputa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x