Antena Căutare

Boala limbii albastre face ravagii și în România: Uite cum te poate afecta!

Boala limbii albastre a ajuns și în țara noastră. În județul Buzău, au fost confirmate 28 de focare, fiind afectate 73 de bovine și cinci ovine. Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a informat statele memebre UE despre apariția bolii în România.

Boala limbii albastre face ravagii și în România: Uite cum te poate afecta!
| Intact Images

Boala limbii albastre a ajuns și în țara noastră. În județul Buzău, au fost confirmate 28 de focare, fiind afectate 73 de bovine și cinci ovine.

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a informat statele memebre UE despre apariția bolii în România.

Boala limbii albastre este provocată de un virus care se transmite prin înțepătura unor insecte. Nu se transmite prin contactul direct între animale și are caracter sezonier. Morbiditatea poate ajunge până la sută la sută din cazuri.

De asemenea, boala nu afectează omul. Vicepremierul Gabriel Oprea a cerut ca populația să fie corect informată referitor la faptul că maladia nu prezintă riscuri pentru sănătatea oamenilor.

Toți cei care dețin ovine și bovine sunt obligați să anunțe autoritățile dacă observă apariția oricărui semn de boală.

Vrea să fie faraon! Radu Mazăre pregătește ultimul carnaval al sezonului... Satul cu adresa ce nu poate fi pronunțată: Uite de ce au probleme la poștă câteva sute de olteni!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x