Antena Căutare

BREXIT 2016. Ai lire și euro în conturi și bijuterii din aur? Ce trebuie neaparat să știi acum, când Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană

Marea Britanie a decis să iasă din Uniunea Europeană. Vineri dimineața, s-au anunţat rezultatele oficiale finale: 52% dintre britanici au votat pentru Brexit, adică 17,410,742, comparativ cu 16,141,241, câţi au dorit să rămână în UE. Ce înseamnă această decizie istorică pentru Bursă și cum va afecta cursul leu/ euro și leu/liră în România?

Marea Britanie a decis să iasă din Uniunea Europeană. Vineri dimineața, s-au anunţat rezultatele oficiale finale: 52% dintre britanici au votat pentru Brexit, adică 17,410,742, comparativ cu 16,141,241, câţi au dorit să rămână în UE.

Ce înseamnă această decizie istorică pentru Bursă și cum va afecta cursul leu/ euro și leu/liră în România?

Dacă deții lire sau euro în conturi sau dacă vrei să faci investiții în acestă perioadă folosind aceste bancnote de schimb, e important să vezi ce schimbări au intervenit odată cu situația din Anglia. Astfel, vei putea lua decizii importante: dacă cumperi sau vinzi lire sau euro, dacă te avânți în investiții. Deocamdată, vineri dimineața, prețul aurului s-a majorat, euro a crescut în raport cu leul, iar lira este în continuă prăbușire.

La Bucureşti cursul a sărit la 4,55 lei/euro, iar tendinţa este de creştere dacă BNR nu va interveni. Cursul valutar leu/euro de la Bucureşti a crescut cu aproape 1% imediat la deschiderea pieţei, ca reacţie la rezultatul votului din Marea Britanie, unde britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

O zi de coşmar pe toate pieţele financiare din lume

La ora 9:08, cursul era cotat la Bucureşti la 4,55/4,5520, la un moment dat ajungându-se şi la 4,5650 lei/euro. Toţi dealerii sunt la muncă pentru că se anunţă o zi de coşmar pe toate pieţele financiare din lume.

Aurul a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, în condiţiile în care rezultatul referendumului a luat prin surprindere pe toată lumea.

Preţul aurului a crescut cu 8,1%, la 1.358,53 dolari uncia, cel mai mare din martie 2014.

Brexitul și incertitudinea: lira se prăbușește

Temerile că rezultatul votului la referendumul istoric de joi din Marea Britanie va fi în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană au dus vineri dimineaţă la o depreciere semnificativă a lirei sterline, care a ajuns la cel mai scăzut nivel în raport cu dolarul american din ultimii peste 30 de ani, transmite DPA.
La primele ore ale dimineţii, lira era cotată sub nivelul de 1,35/dolar, pentru prima dată după 1985.

Kathleen Brooks, analist la City Index, a spus că ”ne aşteptăm la creşteri din partea lirei dacă rezultatele neoficiale sunt corecte şi tabăra Remain a câştigat referendumul. O marjă de 8%, sugerată de sondajul Ipsos Mori, ar fi considerată destul de mare pentru a pune problema Brexitului în urmă pentru mulţi ani, ceea ce ar da un boost substanţial activelor riscante în orele următoare. Totuşi, orice marjă de sub 5% nu poate fi considerată îndeajuns de mare pentru a elimina problematica Brexitului şi incertitudinea, ceea ce ar putea limita masiv entuziasmul pe pieţele de tranzacţionare”.

Pericol de îmbolnăvire! Cum recunoști un pepene injectat cu subtanțe otrăvitoare... BREXIT: Românii din Marea Britanie sunt ÎNGRIJORAŢI! Vestea că şi-ar putea pierde locurile de muncă a creat PANICĂ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x