Antena Căutare

Când începe Târgul de Crăciun din București. Condițiile ce trebuie respectate de participanți

Pentru a se bucura de atmosfera sărbătorilor de iarnă, bucureștenii, și nu numai, sunt nerăbdători să înceapă Târgul de Crăciun din capitală. În acest an, Târgul de Crăciun va începe pe 26 noiembrie, în Piața Universității.

targul de craciun din bucuresti Galerie
Târgul de Crăciun din București va începe în acest an pe 26 noiembrie, iar bucureștenii sunt extrem de nerăbdători. | Profimedia

După ce anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, Târgul de Crăciun nu s-a ținut, anul acesta Târgul de Crăciun va fi amenajat cu fast în Piața Universității. Târgul menit să îi facă pe bucureșteni și pe turiști să intre în spiritul sărbătorilor de iarnă se va desfășura în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021.

Ce vor vedea oamenii la Târgul de Crăciun din București

Primăria Generală a decis organizarea târgului în acest an pe esplanade cu statuile, în fața Băncii Comerciale Române. În anii anteriori, Târgul de Crăciun a fost organizat la Piața Constituției. În prezent, pentru că mai sunt doar câteva zile până la începerea Târgului de Crăciun, organizatorii se ocupă de amenajarea spațiului.

Zeci de camioane cu marfă și comercianții nerăbdători să își deschidă standurile sunt în toiul pregătirilor. Căsuțele au fost deja montate și racordate la electricitate și bradul din centru, înalt de 15 metri, urmează să fie îmbodobit.

În mijlocul târgului se va afla un carusel imens, menit să îi distreze pe cei mici. Copiii se vor bucura și de întâlnirea cu Moș Crăciun și elfii săi. Aceștia vor veni la Târgul de Crăciun din București pe 17 decembrie, pregătiți să afle ce își doresc cei mici să primească de Crăciun.

Organizatorii vor asambla și scena Nașterii Mântuitorului, cu ieslea, în Piața Universității. Vizitatorii târgului vor putea vedea 31 de căsuțe ale comercianților de unde vor putea achiziționa podoabe pentru bradul ce Crăciun, cadouri pentru cei dragi, dar și mâncăruri tradiționale.

Printre bucatele alese se numără cârnații, sarmalele, pomana porcului, prăjiturile, plăcintele, turte, băuturile calde de sezon și cozonaci. Pe fundal, vizitatorii vor auzi colinde și muzică ambientală. Târgul de Crăciun va fi deschis de la ora 12.00 la 22.00, de luni până vineri, iar în weekend programul este de la 10.00 la 22.00.

Condițiile de desfășurare a Târgului de Crăciun din București în contextul pandemiei

Având în vedere că Târgul de Crăciun din acest an se desfășoară în contextul pandemiei de coronavirus, vizitatorii trebuie să respecte anumite reguli, potrivit legislației în vigoare privind organizarea evenimentelor în contextul actual.

Târgul se va desfășura cu doar 30% din capacitate, primind mult mai puțini vizitatori decât în anii precedenți. De asemenea, va fi permis doar accesul persoanelor care au trecut prin boală sau care sunt vaccinate împotriva Covid-19 cu schema completă.

În cazul copiilor, cei care au până în 12 ani au acces nelimitat cu condiția de a fi însoțiți de o persoană majoră care se află într-unul dintre cazurile menționate mai sus.

Începând din acest an, la Târgul de Crăciun din București se va percepe și o taxă de intrare. Dacă biletele sunt achiziționate online, prețul unuia este de 5 lei, iar dacă sunt achiziționate de la casa de bilete din Piața Universității, prețul unui bilet e de 7 lei, potrivit Libertatea.

(P) Ce trebuie să știi despre analiza pronosticurilor la pariuri sportive... (P) Ce pantofi trebuie să porți la o ținută casual...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x