Antena Căutare

Ce restricții intră în vigoare în Capitală, în funcție de incidența de infectare. Lista noilor măsuri

Guvernul a aprobat noi restricții în țară, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Măsurile se implementează în funcție de incidența fiecărei localități în parte.

Bărbat cu mască, uitându-se pe fereastă
Ce restricții vor intra în vigoare în Capitală în funcție de incidența de infectare | Shutterstock

Capitala se încadrează în scenariul în care circulația persoanelor este interzisă după orele 20:00 în weekend (vineri, sâmbătă și duminică). De asemenea, magazinele se vor închide la orele 18 în weekend, iar sălile de fitness nu vor mai avea voie să funcționeze.

În prezent, Capitala are o incidență de infiectare de circa 6,5 la mia de locuitori. Măsurile intră în vigoare începând de duminică, 28 martie 2021.

Ce restricții intră în vigoare în Capitală

Potrivit documentului aprobat de CNSU, pentru localitățile cu incidența cuprinsă între 4 și 7,5 la mia de locuitori se aplică următoarele reglementări:

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Citește și: Primele restricții luate în București. Mall-urile, supermarketurile și terasele se închid de mâine mai devreme. Unde se aplică

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Suspendarea activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Citește și: Restricții după vaccinare. Ce sunt obligați românii să respecte, în continuare, chiar și după ce s-au imunizat

Ce se va întâmpla dacă Bucureștiul va depăși incidența de 7,5 la mia de locuitori

Dacă Bucureștiul va depăși rata de infectare de 7,5 la mia de locuitori, atunci se vor aplica restricții și mai dure. Pentru localitățile care au o rată d einfectare mai mare decât 7,5 la mie, autoritățile au decis interzicerea circulației după 20:00, toată săptămâna, precum și închiderea magazinelor la ora 18:00.

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00 pe întreaga durată a săptămânii.

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pe întreaga durată a săptămânii.

Cei care circulă după orele 20:00 (în weekend pentru localitățile cu incidența de peste 4 și sub 7,5 și în tot timpul săptămânii pentru cele cu incidența de peste 7,5) trebuie să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere, care să prezinte motivul bine întemeiat al deplasării.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că măsurile intră în vigoare începând de duminică:

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a explicat Cîțu.

Circulația metrourilor a fost oprită în urma unui protest spontan. Sindicaliștii au coborât pe șine... Premierul Florin Cîțu, când am putea reunța la masca de protecție. Condiția pe care trebuie să o îndeplinească românii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x