Antena Căutare

Ce se va întâmpla din ianuarie 2017, dacă te duci VOLUNTAR în armată

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat că autoritățile nu se gândesc acum la reintroducerea serviciului militar obligatoriu, precizând însă, că, potrivit prevederilor legale, acesta nu este eliminat, ci "suspendat". Totuşi, pentru completarea efectivelor de soldaţi va intra în vigoare o lege a rezerviştilor voluntari, care vor fi plătiţi pentru asta

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a declarat că autoritățile nu se gândesc acum la reintroducerea serviciului militar obligatoriu, precizând însă, că, potrivit prevederilor legale, acesta nu este eliminat, ci "suspendat". Totuşi, pentru completarea efectivelor de soldaţi va intra în vigoare o lege a rezerviştilor voluntari, care vor fi plătiţi pentru asta.

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a subliniat că, în lipsa serviciului militar obligatoriu, este nevoie de un răspuns într-o formulă adaptată realităţilor societăţii de azi.

"Nu ne gândim deloc în momentul acesta la așa ceva, dar suntem foarte preocupați de faptul că de la suspendarea — serviciul militar obligatoriu nu e eliminat, e suspendat, asta e formula legală în România — serviciului militar obligatoriu nu am acționat imediat pentru a crea o rezervă în locul soldaților care făceau acest serviciu", a spus Mihnea Motoc, la emisiunea "După 20 de ani".

El a explicat că Legea rezerviștilor voluntari, care va intra în vigoare din ianuarie 2017, este un răspuns la această situație într-o formulă adaptată realităților societății de astăzi, scrie RTV.

România s-a zguduit din nou! Cutremur în Vrancea, la o adâncime de peste 100 de kilometri!... Veste mare pentru români! Angajații vor primi mai mulți bani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x