Antena Căutare

Ce spune ministrul Educației despre noul an universitar. Cum vor putea funcționa facultățile

Ministrul Educației a precizat că, la fel ca anul trecut, Universitățile vor decide pe cont propriu după ce regulament vor funcționa, în contextul pandemiei de coronavirus.

Colaj cu o studentă și Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu a precizat că Universitățile vor decide pe cont propriu asupra desfășurării cursurilor | Profimedia

Întebat dacă vor exista prevederi impuse de la minister pentru Universități, ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că, pentru moment, reprezentanții universităților au permisiunea de a decide pe cont propriu în ceea ce privește desfășurarea cursurilor și a cazării studenților. „Fiecare universitate va aprecia situația și va decide”, a precizat Sorin Cîmpeanu despre măsurile luate în mediul universitar, cu scopul limitării răspândirii coronavirusului.

Ministrul Educației a pus problema cazării în căminele studențești, activitate care se va dsfășura în funcție de infrastructura fiecărei univeristăți în parte.

„Despre reglementarea mediului universitar nu avem absolut nicio noutate în raport cu prevederile ordinului de ministru care a stabilit modul de funcționare al universităților. Se lasă la latitudinea fiecărei universități, în funcție de infrastructură, de condiții specifice și mă refer, aici, în mod deosebit, la condițiile de cazare, pentru că în universități, în campusurile de cazare, cazarea este un factor limitativ. Cei care vor putea fi cazați vor trebui să respecte regulile sanitare care sunt cel mai greu de monitorizat în căminele studențești. Fiecare universitate va aprecia situația și va decide”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.

Ce spune Sorin Cîmpeanu despre modificarea ordinului de ministru, pentru Universități

Sorin Cîmpeanu a precizat că ordinul comun pe care l-a semnat împreună cu Ioana Mihăilă poate fi modificat pentru precizări suplimenatare referitoare la funcționarea universităților.

Citește și: Ce se va întâmpla dacă într-o sală de clasă va apărea un caz de Covid-19. Regulamentul începutului de an școlar

„Vom vedea dacă până la începerea anului universitar care va fi după începerea anului școlar, universitățile vor avea nevoie de precizări suplimentare. Luăm în calcul și consultarea tuturor universităților. Am primit deja o serie de propuneri, dar fiind timp, fac apel la bunăvoința doamnei ministru, dacă se vor impune doar pentru universități condiții specifice, care să faciliteze procesul didactic în rândul studenților, noi avem disponibilitatea să actualizăm ordinul de ministru, dacă se simte nevoia unor prevederi suplimentare pentru mediul universitar”, a mai precizat Cîmpeanu.

Citește și: Care sunt întrebările din formularele pentru vaccinarea copiilor, care trebuie completate de părinți.Ce se întâmplă cu cine refuză

În ordinul comun de ministru, publicat miercuri, este precizat faptul că Senatul Universității va lua decizii referitoare la suspendarea activităților didactice, în urma unei anchete epidemiologice.

Citește și: Ce măști au voie elevii să poarte în sălile de clasă. Cele textile nu mai sunt interzise, dar trebuie să respecte niște condiții

„Decizia de suspendare a activităţii didactice pentru unitățile de învățământ universitar care desfășoară activitate didactică ce presupune prezenţa fizică a studenţilor se dispune prin hotărâre a senatului universitar, în raport cu numărul de îmbolnăviri şi cu rezultatul anchetei epidemiologice realizate, cu avizul direcţiei de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti”, e arată în ordinul de ministru.

Ce se va întâmpla dacă într-o sală de clasă va apărea un caz de Covid-19. Regulamentul începutului de an școlar... Iskra Lawrence e model, are un bebeluș și primește critici pentru cum se fotografiază tocmai pentru că e "mamă"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x