Antena Căutare

Ce vară cu soare? Vin ploile! Cod galben de INUNDAŢII: care sunt zonele afectate

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare cod galben de inundaţii, valabilă în mai multe zone din ţară.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare cod galben de inundaţii, valabilă în mai multe zone din ţară.

Hidrologii au instituit cod galben de inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice Ampoi, Galda, Geoagiu, afluenții mici ai râului Mureș aferenți sectorului S.H. Ocna Mureș – S.H. Alba Iulia, valabil marţi, 31 mai, până la ora 18:00.

În intervalul menţionat, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Ampoi, Galda, Geoagiu, afluenții mici ai râului Mureș aferenți sectorului S.H. Ocna Mureș – Alba Iulia, județul Alba.

Fenomenele menţionate se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul superior al râului Galda.De asemenea, până la ora 16:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie în bazinul superior al râului Strei, județul Hunedoara.

Sursă: Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor


James Bond, păzea, vine concurența! SIE recrutează prin Facebook – "Testează-ţi abilităţile de spion"... Rezultatul testului ADN confirmă că bărbatul care a murit în accidentul rutier este Dan Condrea, patronul Hexi Pharma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x