Antena Căutare

Cea mai tare conversație dintre un părinte și un elev, după proba de la Română: „Ce ți-a căzut la examen?”. Vei râde cu lacrimi!

Luni, la Evaluarea Naţională 2016, în total, 153.522 de elevi au susținut proba la Limba și Literatura Română în 4.809 centre de examen.

Luni, la Evaluarea Naţională 2016, în total, 153.522 de elevi au susținut proba la Limba și Literatura Română în 4.809 centre de examen. A fost greu? A fost ușor? Normal, percepția e diferită, în funcție de fiecare elev în parte.

Mulți elevi nu și-ai dat seama în ce a constat fiecare subiect sau care e sursa fiecărui text-suport. Dovadă stă o conversație dintre un părinte și fiul său care a susținut examenul. Postarea acesteia în mediul virtual a devenit virală.

„Oricât ne e de greu, mai primim și motive să râdem. Uneori -ca acum- un râs amar, dar sănătos și ăsta, zicem noi.
M-a sunat asociatul meu. Fiica lui a avut azi capacitatea la română (unul dintre subiecte- poezia "Salcâmi" a lui Anatol Baconsky).
Asociatul o aștepta pe fiică-sa în curtea școlii. Până să iasă ea, iese un coleg de-al ei. Îl întreabă maică-sa "Și? Ce ți-a picat?"
Răspuns: "Aaa, un poet englez, Bacon Sky!"

Evident, cu pronunția britanică "Beicăn Skai".
Cum să nu-i iubești pe copiii ăștia?”,
a scris Doru Roman pe Facebook. Conversația i-a amuzat pe români peste măsură. „Mor de râs!”, a recunoscut o mămică.

Cerințe simple, emoții mari

Elevii au avut de rezolvat la prima proba a evaluării naționale, cea la limba română, cerințe pornind de la un text liric, poezia "Salcâmi", de A.E. Baconsky, printre acestea având şi de demonstrat că aparţine genului liric.

La cea de-a doua cerință, au avut de redactat o compunere, reală sau imaginară, privind o întâmplare dintr-o staţiune.

Dezbatere publică de doar câteva ore pe ordonanța privind cărţile scrise în penitenciar... Cristian Cioacă a renunțat la contestația privind executarea pedepsei cu închisoarea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x