Antena Căutare

"Ciclonul așteptat în Capitală este mult mai grav decât s-a anunțat oficial, dar nu se dorește crearea de panică". Mesajul care i-a înspăimântat pe bucureșteni

Un mesaj fals, lansat pe rețelele de socializare, privind fenomenele meteorologice, stârneşte panică în rândul bucureștenilor. Informația a devenit virală pe Facebook, după ce a fost distribuită de mai multe persoane.

Un mesaj fals, lansat pe rețelele de socializare, privind fenomenele meteorologice, stârneşte panică în rândul bucureștenilor. Informația a devenit virală pe Facebook, după ce a fost distribuită de mai multe persoane.

„Bună! Am un client care lucrează direct cu Firea în PMB şi m-a avertizat acum că nu se doreşte creare de panica dar situaţia ciclonului e mult mai grava decât s-a anunţat oficial. Maxim la ora 16.00 să fim adăpostiţi şi maşinile parcate corespunzător sa nu fie expuse la căderi de copaci sau acoperişuri. Anunţă şi tu pe cine poţi. E neoficial”.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat asigurări bucureștenilor că nu au niciun motiv să considere că Primăria Generală nu le difuzează toate datele cu privire la avertizările meteo, precizând că va face plângeri penale împotriva celor care au răspândit informații false.

"În ultimele ore s-a propagat pe rețelele de socializare un mesaj care transmite informații false, toxice, neadevărate, potrivit cărora eu sau instituția Primăriei Capitalei tăinuim informațiile foarte utile bucureștenilor, în sensul în care fenomenele meteo din această seara ar fi mult mai grave decât s-a anunțat azi dimineață la Comandamentul organizat la PMB. Vreau să îi rog pe bucureșteni să citească și să se informeze doar din surse oficiale, să nu dea crezare acestor mesaje toxice care au fost transmise pe rețele de socializare.

Mai mult decât atât, având în vedere că este un fapt foarte grav, voi face plângere penală împotriva celor care au răspândit aceste informații false deoarece Codul penal are articol care se referă clar la această situație — și anume răspândire de informații false, informații care pot să aducă haos sau pot să aducă panică în rândul cetățenilor din București. Aceștia nu au niciun motiv să aibă o stare de neliniște sau să considere că nu le difuzăm toate informațiile, deoarece repet acum ce am spus și dimineață: avem informații de la ANM, acestea arată și s-au confirmat și cu câteva minute înainte — Codul galben de rafale de vânt și vijelie se menține, nu sunt elemente pentru a trece la Codul portocaliu. După ora 17,00 va debuta acest fenomen", a spus Firea, într-o conferință de presă.

Peste 480 de pompieri, pregătiți să intervină în Capitală, în această seară. În așteptarea furtunii, autoritățile au tra... Avertisment pentru cei care urmează să zboare cu avionul, astăzi și mâine, după alertele de vreme extremă: "Nu pute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x