Antena Căutare

Sute de mii de porci uciși degeaba? Cine profită de pe urma crizei de pestă porcină din România

În plină criză a pestei porcine africane, produsele din carne de porc sunt la mare căutare! Nu orice carne de porc. Vorbim despre cea provenită de la porcii din rasa Mangaliţa. În Maramureş una dintre cele mai renumite fabrici de alimente lucrează la foc continuu pentru ca de pe mesele de Crăciun să nu lipsească şunca, toba, caltaboşii sau cârnaţii.

În plină criză a pestei porcine din România, produsele din carne de porc sunt la mare căutare! Nu orice carne de porc. Vorbim despre cea provenită de la porcii din rasa Mangaliţa. În Maramureş una dintre cele mai renumite fabrici de alimente lucrează la foc continuu pentru ca de pe mesele de Crăciun să nu lipsească şunca, toba, caltaboşii sau cârnaţii.

În fabrica unuia dintre cei mai mari crescători români de porci Mangaliţa, zeci de angajaţi muncesc fără oprire. Din mâinile lor ies cele mai căutate produse tradiţionale din carne de mangaliţă.

Secretul celebrilor cârnaţi stă în esența lemnului folosit la afumare, dar şi în mixul de condimente folosit. Aşa se face că deşi mai sunt 50 de zile până la Crăciun foarte mulţi români au comandat deja produsele tradiţionale.

Din fabrica maramureşeană iau drumul meselor de sărbători nu doar cârnaţii de porc de casă.

În România, majoritatea fermierilor au renunţat, după 1989, la creşterea porcilor din rasa Mangaliţa. Însă vecinii noştri unguri au intuit potenţialul acestei rase, aşa că - în acest moment - sunt cei mai mari exportatori europeni de jambon de Mangaliţă. Carnea acestei rase, de culoare mai închisă decât a porcului comun, este apreciată pentru aspectul său marmorat dat de grăsimea intramusculară, frăgezime şi suculenţă. Iar gustul, datorită nivelului redus de colesterol, aminteşte, mai degrabă, de carnea de mistreţ.

Evaluarea Naționala 2019. Modele de subiecte aprobate de Edu.ro... Educația bazată pe curiozitatea naturală și aplicabilitatea ei în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x