Antena Căutare

ANAF, anunț oficial! Mii de români sunt vizați! Cine are obligația de a depune aceste documente

Mii de români trebuie să depună la ANAF Declaraţia Unică, până pe 15 martie. Între cei vizați se numără persoanele care realizează venituri independente şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, dar şi persoanele care doresc să opteze pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Mii de români trebuie să depună la ANAF Declaraţia Unică, până pe 15 martie. Între cei vizați se numără persoanele care realizează venituri independente şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, dar şi persoanele care doresc să opteze pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Românii care vor depune Declarația Unică mai devreme vor beneficia de anumite bonificaţii. Documentul poate fi depus şi online.

Astfel, trebuie să depună declaraţia cei care: obţin venituri din activităţi independente; au dat în folosinţă bunurile; se ocupă cu activitaţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, piscicultură şi/sau silvicultură sau întreprind activităţi artistice, sportive.

De asemenea, trebuie să depună declaraţia cei care cei care obţin venituri din transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum şi din transferul aurului financiar sau din jocuri de noroc realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker.

Declarația Unică a suferit unele modificări în acest an. Mai multe detalii, aici.

Eclipsa totală de lună 2019. Când se va produce și vizibilitatea ei în România... UPDATE: Rezultate Loto 6 din 49, Loto 5 din 40, Joker, Noroc. Numere câștigătoare 17 ianuarie 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x