Antena Căutare

Codul PORTOCALIU de NINSOARE ABUNDENTĂ închide școlile! Lista județetelor în care elevii nu vor merge la școală vineri

Anunțul făcut de meteorologi privind ninsorile și temperaturile scăzute care se vor înregistra în următoarele ore a determinat autoritățile să închidă școlile și grădinițele din mai multe județe.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dat startul închiderii școlilor și grădinițelor, după ce a anunțat, în cursul zilei de marți, că unitățile de învățământ vor fi închise vineri. De asemenea, aceeași decizie a fost luată și de autoritățile locale din județele Ialomița, Ilfov, Călărași și Olt. Totuși, în Ialomița vor fi deschise, însă, grădiniţele cu program prelungit.

UPDATE ora 11.05: Autorităţile din Prahova au decis suspendarea în toate unităţile de învăţământ din judeţ, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit, măsura fiind luată în condiţiile în care Prahova este unul dintre judeţele pentru care meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de vreme rea.

Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman a decis, în urmă cu puțin timp să suspende cursurile în toate unitățile de învățământ din județ, în data de 23 de martie. Vor funcționa, însă, grădinițele cu program prelungit.

Și Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu a decis, miercuri, ca toate unităţile de învăţământ din judeţ să fie închise vineri, când judeţul se află sub incidenţa unei avertizări cod portocaliu de ger, ninsori şi viscol.

Prima autoritate locală care a anunţat închiderea şcolilor a fost Primăria Generală a Capitalei.

"În urmă discuțiilor avute cu reprezentanții ANM, care ne-au anunțat că vremea se va înrăutăți semnificativ și că va ninge în continuare toată săptămâna, dar că vineri vântul se va intensifica și ninsoarea va fi mai abundență, am decis că, pentru siguranță copiilor noștri, cursurile în unitățile de învățământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru dată de 23 martie.

Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de Primar General, din dorința de a nu-i pe expune pe copii unor fenomene meteo extreme", a declarat primarul general Gabriela Firea.

ANM a emis o avertizare cod portocaliu de ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, viscol și vizibilitate scăzută pentru județele din sudul țării, inclusiv București. Avertizarea este valabilă pentru perioada 22 martie, ora 23:00 – 23 martie, ora 15:00.

ULTIMUL ANUNȚ al meteorologilor! VREMEA întoarce foaia și se schimă RADICAL de duminică! Adio, fular și mănuși, bine vei... ,,Împreună au plecat, împreună au murit”. Poveştile dramatice ale românilor care au murit în accidentul din Olanda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x