Antena Căutare

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) deplânge dispariţia Regelui Mihai: ”Astăzi, sportul românesc închide, cu tristeţe, un capitol de istorie, nescris dar atât de valoros!”

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) deplânge dispariţia Regelui Mihai I al României, un mare iubitor de sport, a anunţat forul olimpic pe site-ul oficial. Trecerea în nefiinţă a Regelui Mihai I al României este o mare pierdere pentru sportul românesc, a notat COSR.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) deplânge dispariţia Regelui Mihai I al României, un mare iubitor de sport, a anunţat forul olimpic pe site-ul oficial. Trecerea în nefiinţă a Regelui Mihai I al României este o mare pierdere pentru sportul românesc, a notat COSR.

"Comitetul Olimpic şi Sportiv Român deplânge dispariţia marelui iubitor de sport Regele Mihai I al României. Aflat sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale, Regelui Mihai al României, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român s-a bucurat de onoarea unei susţineri permanente din partea Casei Regale, a Majestăţii Sale Regele Mihai I al României. Astăzi, sportul românesc închide, cu tristeţe, un capitol de istorie, nescris dar atât de valoros. Fie ca amintirea Celui ce şi-a dorit România o <naţiune demnă şi respectată, între alte state europene> să aducă în sufletele noastre aceeaşi dorinţă de a fi între cei mai buni şi de a ne iubi ţara din toată inima! Sincere condoleanţe Familiei Regale! Dumnezeu să-l odihnească în linişte!", a declarat Mihai Covaliu, preşedintele COSR.

Regele Mihai I a murit marţi, la ora 13.00, ora României. La căpătâiul său s-a aflat, până în ultima clipă, principesa Maria. Majestatea Sa împlinise 96 de ani în 25 octombrie.

Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus în Holul de onoare a Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală Regală şi Patriarhală.

Începând de miercuri, vor fi deschise cărţi de condoleanţe la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta şi vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile.

Toţi cei care vor să depună flori, jerbe sau coroane o pot face începând de miercuri la intrarea principală a Palatului Regal din Calea Victoriei.

Fostul principe Nicolae: „Bunicule, îmi va fi dor de tine şi nu voi uita că m-ai învăţat despre valori reale, nemuritoar... REGELE MIHAI A MURIT. Personalități din diferite domenii au transmis mesaje de condoleanțe la moartea ultimului suveran ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x