Antena Căutare

Copilul refuză să dea mâna cu profesoarele sale? Amendă de până la 5.000 de dolari, pe loc

Părintii musulmani riscă să primească o amendă de până la 5.000 de dolari, în cazul în care copiii refuză să dea mână cu profesorii lor. Decizia cantonului Basel-Provinci din Elveția a creat o mulțime de controverse în ambele tabere. 

Părintii musulmani riscă să primească o amendă de până la 5.000 de dolari, în cazul în care copiii refuză să dea mână cu profesorii lor. Decizia cantonului Basel-Provinci din Elveția a creat o mulțime de controverse în ambele tabere.

Totul a început după un scandal provocat de doi elevi musulmani din Therwil, care au refuzat să urmeze această tradiție, considerând că gestul de strânge mâna unei femei contravine învățăturilor islamice, potrivit The Washington Post.

Școala a ajuns să le permită celor doi adolescenți, care proveneau dintr-o familie siriană, să nu dea mână cu niciun profesor, bărbat sau femeie, pentru a evita discriminarea.

După ce a fost făcută publică această povestea, mulți au atras atenția asupra solicitării elevilor, considerând că gestul contravine tradiției de egalitate a sexelor. "Nu putem accepta acest lucru în numele libertății religioase. Strângerea de mână este o parte a culturii noastre", a avertizat ministrul Justiției, Simonetta Sommaruga, într-un interviu pentru SRF, citează hotnews.ro.

Comunitatea musulmană a criticat refuzul celor doi tineri de a da mână cu profesoarele lor.

"Studenților și părinților le-aș sugera următoarea reflecție: Poate negarea strângerii de mână să fie mai importantă decât porunca islamică de respect reciproc?", a afirmat Montassar Ben Mrad, președintele Federației Organizațiilor Islamice.

Autoritățile au anulat decizia școlii și au cerut ca orice elev să dea mâna cu profesorul său. În caz contrar, părinții sau tutorii legali riscă să fie amendați.

Musulmanii reprezintă aproape 5% din populația Elveției. Mulți elvețieni sunt de părere că această comunitate nu este integrată deplin.

Fosta soție a patronului Hexi Pharma face lumină! Motivele pentru care crede că Dan Condrea era agent secret... Ce sărbătoresc românii, astăzi? Avem dezlegare la pește...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x